Požar na Zrću bio je podmetnut!

0

Očevidom na požarištu Zrće u Novalji utvrđeno je da je ishodište požara bilo na lokalitetu Caska te da je “požar izazvan otvorenim plamenom”, a radi li se o podmetanju ili nezgodnom slučaju, utvrdit će se kriminalističkim istraživanjem, najavila je večeras Ličko-senjska policijska uprava

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo izjavio je kako sve upućuje na to da je požar podmetnut, a na policiji je da sve to istraži. „Mogu reći za javnost da je sat i pol prije izbijanja ovog požara gorjelo Reciklažno dvorište Metis u Poduzetničkoj zoni, na jugoistočnoj strani grada, a kad su to vatrogasci pogasili, planulo je na Zrću. Vjerujem da je riječ o piromanima koji su htjeli napraviti tragediju u uvjetima jakog vjetra“, napomenuo je Dabo.

Prema riječima glasnogovornice Maje Brozičević očevid je obavljen popodne jer su se za to stvorili uvjeti, pošto otvorenog plamena više nije bilo, iako na požarištu i dalje dežuraju vatrogasci.

Caska se nalazi uz plažu Zrće, ali policija za sada nema snimke pa utvrđuje na druge načine tko je otvorenim plamenom izazvao vatru, koja se, uz jak vjetar, proširila na borove i cijelu borovu šumu Zrće.(INDEX)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime