Rođeni Zadranin na sudu u Beogradu: „Ubijam ološ u roku pet, šest sekundi!“

0

U svojoj završnoj riječi pred sudom u Beogradu, Sretko Kalinić rekao je da nije ubio Milana Jurišića Jureta jer on ne koristi hladno oružje prilikom likvidacija. Njegov recept su, kako je rekao, “likvidacije beogradskog ološa koje traju pet do šest sekundi”.

Najduža likvidacija mu je trajala minutu i pol, a riječ je o ubojstvu Zorana Uskokovića Skoleta, prenosi Telegraf.rs izjave sa suđenja Kaliniću. Jedan od najpoznatijih ubojica iz “zemunskog klana” rođen je u Zadru, a u lipnju 2010. godine uhićen je u Rakitju kraj Zagreba, nakon što ga je teško ranio njegov prijatelj Miloš Simović. Sudili su mu i zbog posjedovanja dviju krivotvorenih hrvatskih putovnica. Kalinić je optužen da je s Lukom Bojovićem, Milošem Simovićem i Vladimirom Milisavljevićem ubio Branka Jevtovića Jorge i pokušao ubiti Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kad su nastradala dvojica njihovih tjelohranitelja. Kalinić je veći dio svoje završne riječi posvetio upravo brutalnoj likvidaciji Jurišića, čije je tijelo raskomadano i bačeno u madridsku rijeku Manzanares, prenose i Večernje novosti.  Za ovo ubojstvo u Španjolskoj sudilo se Bojoviću, ali je oslobođen optužbe. Tamošnji sud je prvostupanjskom presudom utvrdio da se ne može vjerovati svjedočenju Kalinića, koji je optužio svog, kako on kaže “nekadašnjeg prijatelja”.

“Bojović je dva dana masakrirao Jurišića”

Bojović je u svojoj obrani tvrdio da je upravo Kalinić ubio i raskomadao Jurišića, jer je on poznat kao “kasapin”. “Bojović je dva dana masakrirao Jurišića”, rekao je Kalinić i dodao da je Bojović sudjelovao u ubojstvu Ilije Novovića, kao i da je Milošu Simoviću platio ubojstvo Kuje Kriještorca, svjedoka u slučaju atentata na premijera Zorana Đinđića. Kalinić je optužio Simovića da je ubio Ninoslava Konstantinovića, čija je sudbina i dalje nepoznata. “Jedan dan mu je trebalo da iskopa rupu i pripremi sve da likvidira svog prijatelja. On je veliki lažov i prevarant, više ljudi je zbog njegovih manipulacija izgubilo život”, naveo je Kalinić pred sudom. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime