Tonći Bilić podnosi ostavku na mjesto gradonačelnika?

0

Za jedan lokalni medij, makarski gradonačelnik Tonći Bilić izjavio je kako su komunalni redari Pero Gazilj i Zdenko Roso ostali bez posla jer je protiv njih navodno podneseno četiri prijedloga postupka za težu povredu službeničke dužnosti te dva zahtjeva za suspenzijom.

Protiv dvojice komunalnih redara koji su široj javnosti poznati po tome što su prijavili korupciju u Gradu Makarskoj pokrenut je i postupak za lakšu povredu službeničke dužnosti, tvrdi gradonačelnik Bilić. I gle čuda, to je gradonačelniku Biliću sasvim dovoljan argument da dvojica komunalnih redara s dugogodišnjim stažem ostanu bez posla obzirom da su protiv njih pokrenuti određeni postupci. Slijedom Bilićeve logike koja je u potpunoj suprotnosti sa onom da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja, građani Makarske očekuju njegovu ostavku. Naime, politički odgovorno i moralno bi od gradonačelnika Bilića bilo da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika jer protiv njega spomenuta dvojica komunalnih redara podnose kaznenu prijavu sa vrlo ozbiljnim optužbama u počinjenje kaznenih djela krivotvorenja, zloporabe položaja i ovlasti, prijevare, nezakonitog pogodovanja, trgovanja utjecajem i zlostavljanja na radu. Ako je Tonćiju Biliću normalno da daje otkaze onima protiv kojih su pokrenuti postupci bez da im je išta od optužbi dokazano, onda je sasvim normalno da i sam Bilić da otkaz odnosno podnese ostavku jer je i sam predmet vrlo ozbiljne kaznene prijave.
Na kraju dodajmo i to kako gradonačelnik Bilić nije smatrao shodnim procesuirati službeničkom sudu Tonija Skaku, bivšeg voditelja komunalnih redara koji je cijelu „kašu“ i zakuhao iako je to kao i Siniša Srzić mogao učiniti još prije tri mjeseca. Očito pravila ne vrijede za svakog isto.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime