Zahvaljujući mućkama gradonačelnika Tonćija Bilića koji je potpisao nezakoniti Pravilnik o unutarnjem redu (sistematizacija), zaposlenicima Grada Makarske kasne plaće za siječanj.

Kako doznajemo, u Gradu Makarskoj ne znaju kako obračunati plaće jer su Visoki upravni sud RH te Ministarstvo uprave ukinuli sporni Pravilnik čije donošenje je imao za cilj potjerati s posla komunalne redare Peru Gazilja i Zdenka Rosu jer su javno progovorili o korupciji. Kako je taj Pravilnik ukinut, a novi nije donesen, u Gradu Makarskoj razmišljaju da bi plaće eventualno obračunali prema Pravilniku o unutarnjem redu iz 2013. No, opečeni dosadašnjim iskustvom, isplate plaća su na ledu dok ne dobiju službeno tumačenje iz Zagreba. Ovo je prvi put nakon dugo godina da zaposlenicima makarske Gradske uprave kasne plaće, a u ovom trenutku je neizvjesno hoće li ih uopće biti do 15. veljače do kada bi po sklopljenim ugovorima o radu poslodavac trebao isplatiti primanja.

1 KOMENTAR

 1. “Tko nema kruha, nek jede kolaće” mišljenje ove vlasti. Puće moj, šta ste tili to ste dobili?! Sit gladnove nikad nije virova. Možda su ovo učinili radi korizme, u njih je sve moguće. Je ste li čuli djeco, vjerujte bez šale, otvara se škola za pačiće male, ništa više ne nauči pačulija ta nego šta je prije znala.pa pa pa.- Bilic

 2. Tko tjera inat i pokazuje silu ? Vrlo teško je priznati grešku, a još teže neznanje ! Ako se želi pomoći djelatnicima i poboljšati rad i kvalitetu GRADSKE UPRAVE, zadovoljstvom djelatnika, zasigurno će pokušati pronaći rješenje da isplati plaće . Zakon o radu ( NN 149/09 i 61/11 ) kaže da se plaća isplaćuje nakon obavljenog rada, a može se isplatiti i unaprijed, što se kod radnika zove akontacija plaće.
  Gradonačelniče, onaj tko radi zaslužuje i plaću… ako ste pogriješili u Pravilniku ne znači da radnici ne trebaju raditi i obavljati svoje obveze dok se Pravilnik ne promjeni, odnosno greške ne isprave…

 3. Bravo Siniša Srziću, triba ih poslati na doškolovanje. Tebi se kao gradonačeliku ovako nešto se nikad ne bi dogodilo. Ovakav stručan i pravilan prijedlog,je za svaku pohvalu, pitanje je hoće li doći do njihovih umova? Nikoga oni ne slušaju, a solit more, nema koristi, jer more je slano. Izdražti ćemo još godinu dana. Bog im pamet prosvitlio.

 4. Bilić Tonči je li to onaj SABORSKI ZASTUPNIK NA ODREĐENO VRIJEME? Sabor pa i nije to nekakav Bauk. Dovede te šofer Grada Makarska, nosi ti boršu, ti sa drugovima izvedeš zajebanciju uz iće i piće, je malo u sabornici da te vide glasaći, a zaposlenici grada šta su bez plaće, ko ih šiša.

 5. Bilicu radi kao i do sada ,nikada nikome nisi ostao dužan pa nećeš ni sada kada si gradonačelnik.Blate te oni koji su zavidni Tebi i Tvojim pomoćnicima.Ja ti samo zamjeram što ne maknes iz grada onog neradnika i tracera Zdravka Šarića koji te svako jutro blati u Romane za vrijeme radnog vremena.Njemu bih ukinuo plaću jer je sigurno nije zaradio.Malo ga kontrolirajte pa će te se i sami uvjeriti u to.

 6. Iskreno. Nije lako vodit grad.gos Bilič nije se pokazao kao čovjek koji utom metežu jednostavno se ne snalazi.u ulozi vođe.a ni njegovi saradnici .a radnici nebi smjeli ostat bez plače to je sramota.a gos SINIŠA SRZIČ kao bivši gradonačelnik mu je mogao savjetovat kako se može od vlasti dobro iskoristit svoj položaj .zar ne Siniša.biti pošten bez mrlje je ipak svetinja.

 7. Da Bilić nije spletkario, sada bi nam plaće bile na računu! Ali njemu je važnije podilit otkaze dvojici redara pa makar cili grad zbog toga ispaštao. Njemu plaća ni ne triba. U Kalelargi je uvik dobrodoša i bez para!

 8. Mora se savjetovat s Zagrebom a sta mu rade onda 11 pravnika briga njega jos godinu dana i adio a vi koji dolazite placajte njegove greske,Mate aj ti meni reci sta je to napravia sto je obeca osim sto se nabaca kojih 30 kg viska

 9. ma napravili su kurac samo promoviraju svoje face žderu loču okolo po bivšim jugo državama izdrkavaju se parama koje je neko drugi teško zaradijo i ljudi u toj zgradi su poluusrani od straja prema velikom vođi, upitajte kojeg ako ne vjerujete

 10. Fiste, kako si se zaletio, čuo ti da je Banduru pogodovao Srzić, ispravak netočnog navoda, je Srzić, ali nije Siniša već Dragan. Kaman sriče da je Siniša osta za gradonaćelnika, pa bi štogod i bilo. Kako su zbog Sinišinog komentara, odma podilili plaće, Fiste dragi!

 11. Agent. Tako je gospodine oblak.U Makarskoj su svi partizani i komunjare osim Hercegovaca. Oni su uložili novce i razvili Makarsku,a Makarani čekaju da im se vrate braća Srbi.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime