156. brigada je vrhunska, ali pojedinci kvare prosjek

0

Kate evo sastali se njih nekoliko iz Udruge 156. brigade Hrvatske vojske u Vatrogasnom domu kod Draže pa podilili funkcije, tvrdi ovaj Mendeš da je se umorija i da mu je dosta nagomilanih obveza.

– A ko je u prvim redovima moj Antiša, pita Kate.
– A znaš ko će biti, oni što su bili u zadnjim redovima, kada su tribali bit u prvim redovima, cinično će Antiša.
– A da se  nisu ovi iz HDZ-a se malo prigrupirali za lokalne izbore?,pita Kate.
– More bit, evo vidim na fotografiji sidi tu i bilježnik, on ti je uvik u prvom redu, ljutito će Antiša.
– Moj Antiša, on će im ovjerit zapisnik da je tako kako se dogovore, vidim do njega sidi ovaj Katić, on ti je s Bajom bio logističar, tvrdi Kate.
– Sićam se da je bilježnik bio za vrime onog sistema sudac, pa za vrime rata sudio u Splitu sa Šimićem, Bajićem i ostalim orjunašim, a bolje da ti sve ne rečem, samo će te zabolit glava, kad se sitim samo Lore, moja Kate, to su ti sotone, ljutito će Antiša. – A ko im je novi predsjednik, pita Kate.
– A ko će bit kada nije Šeik Markan, onda ti je ovaj šta drži Bumbar Bar, tvrdi Ive ,da proda više šećera nego kave, a mali mu specijalist za ležaljke, dok je ovaj mlađi na recepciji, veli Antiša.
– Ma meni su rekli da je on stalno na tabletama, onim plavim, zabrinuto će Kate.
– Bila bi i ti na tabletam da si minjala muža i da te je Josipović odlikova u Arbuna, posprdno će Antiša.
– A moj Antiša da sam ja tebe prominila mogla sam i ja sad sidit između bilježnika i tog šta koristi Viagru, smijuljeći će Kate.
– Vidiš Kate ovu fotografiju, svi na njoj prikriženih ruku, malo mi izgledaju zabrinuto, tvrdi Antiša.
– A kako neće biti zabrinuto, evo prošlo dvadeset pet godina, a oni i sada lažu, biće da je taj narkoman šta su ga birali ratnik, odlikova ga Josipović, aj ti meni to pojasni moj Antiša.
– Ženska glavo, čovik kada više puta ponovi laž onda laž postaje istina,a na kraju koda je ovom bilo lako prodavat godinama više šećera nego kave, tvrdi Antiša. – Slažem se ja s tobom dilom, al ne u cjelini, nego de mi reci koliko ih vidiš da ih ima kod vatrogasca, pita Kate.
– A ovako su birali i predsjedika Mladeži HDZ-a, na istom mistu isti scenarij, prvo izabrali malog kleptomana , pa sad starog. Evo u prvom redu sidi njih šest, u drugom redu  nih pet ,u trećem redu njih pet, a u četvrom redu njih pet s novinarima i fotografom, zabrinuto će Antiša.
– A da li vidiš na slici ijednog HOS-ovca? pita Kate Antišu zagonetno.
– Nema koliko ja vidim, al mi je Ive napomenuo da ovi orjunaši šta sve organiziraju ne dozvoljavaju HOS-ovcima ni blizu, oni imaju najveće ratne zaluge, al nema njh, neće oni ni u Arbuna, tvrdi Antiša.
– A tako ti je to moj Antiša, vidim ja da ih tu slika ovi mali policajac, šta je odgovara za korupciju MUP-a, mora da on šalje slike dalje nekoj službi, tvrdi Kate.
– Ma kakva služba moja Kate, oni ti se međuse slikaju, ploče stavljaju po zidovima,izmišljaju datume ka partizani šta su izmišljali, dođe im ovi predsjednik šta mu se pričinjaju ustaške guje, pa ih odlikuje i eto sad će oni sastavit monografiju i ispast će za nekoliko godina da su oni ti koji su stvarali Hrvacku, tako ti je to zabrinuto će Antiša.
– Vidim ja tu u prvom redu ovaj sudac iz Vrgorca, sa brčinama, prikrižija ruke, vidi čovik iz aviona da on nešto mulja, tvrdi Stipe da je lažni vojni invalid, da mu je sve nalaze sredia ovaj specijalista iz Vrgorca, što mu brat drži Kubu na Cvitačkoj, pa ga naš Šeik povuka za predsjednika suda u Makarsku, tvrdi Antiša.
– Moj Antiša pazi ti šta priča Stipe, ima kod njega svakakvi priča, zabrinuto će Kate.
– E slažem se ja s tobom, al evo ovog bilježnika odredilo za nadzorni odbor, a ove iz Specijalne bolnice za specijalna mista, ma Drago ga mi Ive nije ovo korektno prema narodu, evo naš Glibo u drugom redu, on je u upravnom odboru, on je uvik bio u prvom redu kada triba branit Šeika i njegove kurbaluke,podrugljivo će Antiša.
– Čitala sam ja Monografiju brigade što je napisa mali Raguž i onaj Hrstić šta opisa Makarsko Primorje, misle oni ispraviti krivu Drinu s Brzicom i njegovim snimkama, ka da je narod lud, pa vidiš ti ko je vodio tu udrugu devet godina, a koga sad staviše i ko nam šeta rivom ka ratni invalid HDZ-a, a Ive se kune životom da je civilni Slavonac, bere pare od donacija HDZ-a u kuvertama i sve nosi kući, ljutito će Kate.
– E slažem se s tobom ženo , mada je to ritko, al si ovde utvrdila kako je.Vidim i ja da je Šeik Markan zapasa u široko, preuzeo Katarinu ,Mladež HDZ-a, Udrugu 156 brigade, Vatrogasce ,HVIMAK, Općinski sud, Dom zdravlja, Konzum, Specijalne ustanove, tvrdi Stipe da je fuzira i Dječije selo, s županom šta konzumira maloljetnice, sad prikrstija HSS u HSLS, malog Kišina stavio za vođu, ide njemu dobro slaganje mozaika, moja Kate, tvrdi Antiša.
– E ide njemu dobro dok Megamedia ne objavi kako je Kišin sin prituka invalida Domovinskoga rata, pa mu Rješenje sudca ne stavi da svi čitaju na Megamedija, a zamisli kada izađe županova maloljetnica, onako u toplesu s izjavom koju je dala sudu, pa kada Megamedija objavi koliko je ovaj iz udruge proda šećera,a koliko kave godišnje, pa ovaj predsjednik mladeži i njegova izjava na policiji o ležaljkama, neće Megamedia žalit ni live ni desne, sve triba prikazat kako je pa narod nek bira manje zlo, tvrdi Antiša.
– Dobro moj Antiša vidiš da i Nemčić tvrdi da nedostaje još mnogo materijala za buduću monografiju, podrugljivo će Kate.
– E da nisu palili arhive možda bi imali šta i objavit, veli Antiša. Aj ti moj Antiša spremi se za Zagvozd, tamo je naša destinacija za zdravlje, triba ić merit tlak i vadit nalaze, užurbano će Kate.

1 KOMENTAR

  1. E moj Antiša, svaka ti piva, sve ti potpisujem sa svojom ovjerum, a ne onog lupetine bilježnia, šta pituraje kosu. Više je on i negova žena zavili u crno mnoge obitelji na makarskoj rivijeri.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime