U petak, 16. svibnja u hotelu Osejava (Šetalište dr. Fra Jure Radića 3 ) s početkom u 18 sati bit će formirana gradska organizacija Održivog razvoja Hrvatske (ORaH).

Skupu će se obratiti član predsjedništva Zlatan Reić, povjerenica za dalmatinsku regiju Natalija Rajčić te povjerenik za grad Makarsku – Marko Pribisalić.
Nakon osnivanja svi zainteresirani mogu ostati i na tribini „Koncept održivog gospodarstva“, a uvodno predavanje održat će prof. dr. sc. Zlatan Reić član Predsjedništva ORaH-a  te dugogodišnji profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Splitu, doznajemo od Marka Pribisalića, povjerenika za grad Makarsku. – Koncept održivog gospodarstva, za razliku od neoliberalnog, temelji na strukturnoj kvalitativnoj reformi javne uprave koja treba postati efikasan, brz, transparentan i pravedan servis građana. Održivo gospodarstvo promiče koncept dugoročno zdrave ekonomije čija je kralježnica veliki broj uspješnih manjih i srednje velikih tvrtki ili projekata, a ne kratkoročni rast gospodarstva koji se temelji na realizaciji manjeg broja mega projekata. Takav je koncept neodrživ, rizičan i netransparentan jer u povlašteni položaj stavlja velike investitore, kazao nam je Pribisalić.