Teorije zavjera već godinama zanimaju javnost koja i sama često potpiruje vatru o životu i smrti slavnih osoba. Među novijima su one da je Beyonce lažirala svoju trudnoću te da je Lady GaGa zapravo muškarac.  Zanimljivo je da kontroverznoj pjevačici te glasine uopće ne smetaju.

Teorija 1: Pravi otac Khloe Kardashian je O.J. Simpson
Glasine kažu da je Khloe Kardashian (29) začeta nakon ‘vatrene’ noći pijane Kris Jenner (58) i O.J.-a Simpsona (66). Bivši igrač američkog nogometa u to vrijeme bio je najbolji prijatelj Roberta Kardashiana, pokojnog supruga Kris Jenner. Kardashian je O.J.-a branio na sudu kad je optužen za ubojstvo Nicole Brown i Ronalda Goldmana. Kris je tijekom gostovanja u emisiji Good Morning America demantirala navode da je Khloe O.J.-eva kći.
– Nikad u životu nisam čula za veću glupost – rekla je reality mama.

Teorija 2: Cobain se nije ubio, ubili su ga

Dvadeset godina nakon smrti Kurta Cobaina pojavile su se priče da frontman Nirvane nije počinio samoubojstvo već da je bio žrtva zločina. Kao glavni razlog za takvu pretpostavku navode da je konzumirao preveliku količinu heroina te da zbog toga nije bio u stanju sam povući okidač. Mnogi su uvjereni da je Courtney Love (49), Cobainova udovica, ‘imala prste’ u njegovoj smrti. Čak i Courtneyin otac kćer smatra odgovornom za Kurtovu smrt.
Jedna od teorija je i da je svemu prethodilo oproštajno pismo rock zvijezde u kojoj je Kurt izjavio kako napušta Courtney jer više ne može živjeti s njom.

Teorija 3: Michael Jackson i sestra La Toya su ista osoba

Godinama nisu komunicirali jedno s drugim i rijetko ih se moglo vidjeti u istoj prostoriji u isto vrijeme. Ta činjenica bila je dovoljna za sljedeću teoriju – Michael Jackson i njegova sestra La Toya (57) zapravo su jedna te ista osoba. Tijekom suđenja Jacksonu za seksualna zlostavljanja, La Toya je došla kralju popa pružiti podršku pa su brat i sestra napokon bili i snimljeni zajedno.

Teorija 4: Beyonce je sestri Solange zapravo majka

Prema brojnim blogovima, Beyonce je zapravo rođena 1974., a ne 1981. godine, što bi značilo da je dovoljno stara da svojoj sestri Solange bude majka. Teoretičari zavjere tako vjeruju da su se, umjesto da trpe neugodnosti zbog tinejdžerske trudnoće, Beyonceini roditelji pretvarali da je Solange (koja je rođena 1986. godine), zapravo njihovo dijete, a ne Beyonceino.

Teorija 5: Jay Z s Obamom potajno manipulira s događajima u svijetu

Predsjednik Barack Obama (52), Bob Dylan (72) i Jay Z (44) samo su neki od slavnih osoba za koje se vjeruje da su članovi tajnog društva Illuminati koje potječe još iz Europe u 18. stoljeću. Prema teoretičarima zavjere, ova skupina potajno manipulira svjetskim zbivanjima. Neki čak vjeruju da je ime Jay Z-jeve kćerke Blue Ivy znak da je reper član ove moćne skupine te da je njezino ime skraćenica za – Born Living Under Evil, Illuminati’s Very Youngest.

Teorija 6: Nicolas Cage je vampir

– Ne pijem krv, a zadnji put kad sam se pogledao u ogledalo vidio sam svoj odraz u njemu – to je ono što je Nicolas Cage (50) rekao Davidu Lettermanu na glasine da je vampir. Razlog ovim šuškanjima bile su fotografije muškarca iz Tennesseeja koje potječu iz 1870. godine, a muškarac jako nalikuje na Cagea.

Teorija 7: Affleck i Damon nisu napisali scenarij za film ‘Dobri Will Hunting’

Godine 1998. pojavile su se glasine da scenarij za film ‘Dobri Will Hunting’ zapravo nisu napisali Ben Affleck (41) i Matt Damon (43). Najbolji prijatelji za svoj su trud dobili i Oscara. Teoretičari zavjere vjeruju da je zlatni kipić trebao otići u ruke Teda Tallyja, koji je napisao scenarij za film ‘Kad jaganjci utihnu’, ili Williamu Goldmanu, scenaristu filma ‘Svi predsjednikovi ljudi’.

Teorija 8: Tko je sve otac sinu January Jones?

Kad je slobodna, poznata glumica rodila dijete i odbila reći ime oca, odmah su počele razne pretpostavke. Čim je u rujnu 2011. January Jones (36) postala majka dječaka Xandera, na popisu mogućih očeva pojavila su se imena brojnih poznatih muškaraca uključujući i Jasona Sudeikisa, Michaela Fassbendera, Xandera Berkeleya, Bobbyja Flaya te redatelja Matthewa Vaughna.

Teorija 9: Britney Spears blisko surađuje s Barackom Obamom

Godinama se vjerovalo da je Britney Spears (32) zaposlenica Bushove administracije. Postojali su ljudi koji su tvrdili da je Britney odglumila živčani slom 2007. godine kako bi skrenula pozornost javnosti i medija sa spornih aktivnosti bivšeg predsjednika Georgea W. Busha. Smatra se također da se to odnosi i na mnoge druge događaje iz njezinog života koji su se našli na naslovnicama časopisa diljem svijeta.

Teorija 10: Tupac je lažirao svoju smrt

Ponekad se čini da pokojni reper Tupac Shakur ima više novih pjesama nego živi glazbenici. Mnogi njegovi obožavatelji zapravo žele vjerovati da je slavni reper lažirao svoju smrt te da snima svoje pjesme na nekom tajnom mjestu. Bivši direktor Death Row Recordsa, Suge Knight, sam je dolijao ulje na vatru kad je tijekom jednog intervjua 2012. godine izjavio da Tupaca nitko nije vidio mrtvog.

Teorija 11: Michael Jackson kemijski je kastriran

Je li Michael Jackson bio kemijski kastriran? Je li lijek protiv akni koji je uzeo kao 12-godišnjak usporio njegov razvoj (kao što tvrdi francuski liječnik Alain Branchereau) ili mu je propisan neki od lijekova kako bi obuzdao svoj nagon prema mladim dječacima (kao što je tvrdio njegov liječnik Alimorad Farshchian)?. Jedan profesor vaskularne kirurgije smatra da je Michael imao konstantno visok glas zbog lijekova koje je uzimao. Njegov menadžment ga je tretirao ciproteronom, sintetičkim hormonom koji sprečava pubertet. Taj je lijek, navodno, zaustavio rast dlaka na Jacksonovom tijelu, kao i razvoj grla i glasnica zbog čega je Michael i kao odrastao čovjek imao visok glas. Prema nekima od brojnih teorija, sve se to odvijalo bez Michaelovog znanja.

Teorija 12: Za Elvisovu smrt kriv je kronični zatvor, a ne droga

Kralj rock and rolla pronađen je mrtav na podu kupaonice u svom domu 1977. godine nakon što je imao srčani udar. Osobni liječnik Elvisa Presleya, George Nichopoulos, 2010. godine tvrdio je da je  do smrti glazbenika doveo kronični zatvor, a ne konzumiranje droga. Liječnik je rekao da je tek nakon obdukcije i istraživanja shvatio pravi korijen problema.

Teorija broj 13: Supruge Toma Cruisea birale su se na audicijama

Je li Katie Holmes (35) brakom s Tomom Cruiseom (51) samo odigrala još jednu ulogu? Prema Vanity Fairu, godine scijentološka crkva navodno je pokrenula tajni plan kako bi glumcu pronašli prikladnu suprugu. Navodno su i Katie i Nicole Kidman (46) isplaćene za svoje dogovorene brakove s Cruiseom. Tom, kao i scijentološka crkva, demantirali su ove napise.

Teorija 14: Boba Marleya ubila je CIA

Ova teorija govori da je CIA ubila Boba Marleya tako što je organizirala da mu na njegov kućni prag budu dostavljene čizme. Prema priči, u potplatu čizme bio je komad bakrene žice koja je bila premazana kancerogenom tvari. Žica je bila namještena tako da je dio virio van i ubadao Marleya u palac, isti palac na kojem su mu liječnici otkrili kancerogene stanice. Marley je preminuo u svibnju 1981. godine od posljedica raka kože.

Teorija 15: Marisa Tomei slučajno je postala dobitnica Oscara

Oscar koji je Marisa Tomei (49) dobila za sporednu ulogu u filmu ‘Moj rođak Vinny’ navodno je slučajnost. Jack Palance, koji je predstavljao nagradu, navodno je bio toliko nadrogiran da nije primIjetio kako je krivo pročitao ime. No novinar Steve Pond kaže da organizatori ovog svečanog filmskog događaja imaju dogovor. Ako netko krivo pročita ime, oni će doći na pozornicu, zaustaviti program i reći će točno ime pobjednika.

Teorija 16: Beyonce je lažirala trudnoću, njezino dijete rodila je surogat majka

Kad je Beyonce (32) bila trudna, pojavile su se brojne glasine da je lažirala trudnoću i nosila lažni trudnički trbuh. Šuškalo se da njezino dijete nosi surogat majka. Ovi navodi postali su još glasniji nakon što joj se trbuh ‘smežurao’ ispod haljine tijekom gostovanja na jednoj australskoj televiziji. Pjevačica je sve demantirala te rekla da joj je takve priče prebolno za slušati.

Teorija 17: Lady GaGa zapravo je muškarac

Tijekom 2009. godine kamera je uhvatila Lady GaGu (28) tijekom jednog nezgodnog trenutka za vrijeme njezinog nastupa. U kratkoj kožnoj minici zajašila je motor na pozornici, a dok je silazila s njega, ispod minice joj je izvirio ‘visuljak’. Njezina ekipa ubrzo je demantirala napise da pjevačica ima penis, no ona je govorila kako joj se te glasine baš sviđaju.

Teorija 18: Manson je bio štreber u seriji  ‘The Wonder Years’

Marilyn Manson (45) mnoge je posjetio na štrebera Paula, najboljeg prijatelja Freda Savagea u seriji ‘The Wonder Years’.  Njega je glumio Josh Saviano, danas njujorški odvjetnik.

Teorija 19: Princ Charles nije otac princa Harryja

Godinama se komentira kako crvenokosi princ Harry (29) nimalo ne nalikuje princu Charlesu (65) te da je njegov otac zapravo bojnik James Hewitt s kojim je pokojna princeza Diana imala aferu. Ove glasine opovrgava činjenica da je Harry rođen 1984. godine, a Diana i James upoznali su se tek 1986. godine. Također, u Dianinoj obitelji, crvenokos je bio i njezin brat Charles kao i sestra Lady Sarah McCourqodale.

Teorija 20: Eastwood je nezakoniti sin Stana Laurela

– Moja majka bila je histerična. Govorila je da mu se uvijek divila, a kamoli da je imala dijete s njim –  riječi su kojima je 2009. godine u intervjuu za britanski The Sun Clint Eastwood (83) demantirao navode da je nezakoniti sin Stana Laurela, legendarnog glumca i redatelja. (24sata)