Udruženo oglašavanje za “Ryanair” u ovoj je godini dogovoreno na iznos od 1,3 milijuna eura, ali ništa još nije definirano i ne zna tko će s koliko novca sudjelovati u tom projektu, iako je “Ryanair” već uspostavio većinu linija za Zadar.
– U Uredu Hrvatske turističke zajednice razgovarali smo o plaćanju promidžbe za 2014. godinu, pa je predloženo da se dio dobiti uplati iz Zračne luke Zadar.
Međutim Plan upravljanja državnom imovinom koji je donijela i usvojila Vlada i objavljen je u Narodnim novinama prije 15 dana, ima jasne smjernice o upravljanju trgovačkim društvima u državnom vlasništvu i tu je između ostalog i Plan preraspodjele dobiti za 2013. godinu čime su obuhvaćene i zračne luke. Mi smo tražili izuzeće od plaćanja dijela dobiti u iznosu od oko 3,5 milijuna kuna, međutim nismo uspjeli dobiti to odobrenje.
U ponedjeljak je bio sastanak Vladina povjerenstva za strateška i trgovačka društva i nisu odobrena plaćanja niti za jedan aerodrom, tako da sada moramo nalaziti neke druge modele. Tražili smo sastanak i kod ministra prometa i podršku lokalnih čelnika da vidimo što i kako zajedno u toj novonastaloj situaciji. Inače, kroz čitavu godinu kod nas dolaze računi za naplatu marketinga, a tek pred kraj godine se podvlači crta i onda dobijemo glavni dio iz ureda HTZ-a nakon što oni provjere tko je od supotpisnika ispunio svoj dio preuzetih obveza.
Uglavnom, zadarska Zračna luka je glavni potporni stup u cijelom tom projektu da bi se održao. Vjerujem da ćemo svi skupa s obzirom na važnost toga projekta za cijelu regiju s lokalnim čelnicima, ali i s ministrima, pronaći rješenje. Konačna riječ što se tiče Zračne luke Zadar bit će na glavnoj skupštini našeg Društva koja se održava uskoro kad će ministar prometa reći kako se i što može, a što ne može – kazala je direktorica Zračne luke Zadar Irena Ćosić.
Mjesečni računi koji dolaze svakoga mjeseca iznose oko 180 tisuća eura koja treba podmirivati i to je ono koliko Zračna luka mjesečno i podmiruje, iako je samo posrednik u čitavu poslu i nije primatelj usluga već je to Turistička zajednica Zadarske županije, dodala je Ćosić i izaključila:
– Mi to plaćamo, odnosno kreditiramo cijeli taj projekt. Da mi ne plaćamo kroz cijelu godinu, svega toga ne bi niti bilo. (Slobodna Dalmacija)