25. PagArtFestival započeo je blistavim recitalom pijanista Lovre Pogorelića, zatim je otvorio još jednu pozornicu, na livadi podno Staroga Grada Paga gdje su Ana Pogorelić i Luka Šatara izveli predstavu „Delirij u dvoje“, uslijedila je predivna večer sakralne glazbe u izvedbi sopranistice Martine Zadro uz klavirsku pratnju Lane Bradić, te najavljujemo centralni događaj – nastup proslavljenog violinista Stefana Milenkovića u zbornoj crkvi u Pagu, u subotu, 12. kolovoza

Stefan Milenković nastupio je na PagArtFestivalu prije 11 godina kada je sa Zadarskim komornim orkestrom izveo Vivaldijeva godišnja doba, i to je svakako bio jedan od vrhunaca PagArtFestivala. Ovoga puta nastupit će s atraktivnim izborom violinističke literature, s djelima Beethovena, Dvořáka, Wieniawskog, Saint-Saënsa i Sarasatea, uz klavirsku pratnju Hilde Švan.

Nastup Stefana Milenkovića očekuje se s velikim nestrpljenjem i veseljem, unosi dodatnu živost u Pagu i potvrđuje vrijednost, zanimljivost i besmrtnost ozbiljne glazbe i njene uloge u današnjem životu, kao i respekt prema umjetnicima i umjetnosti općenito, što i jest misija PagArtFestivala.

I za kraj, PagArtFestival tradicionalno predstavlja mladog glazbenika. Ovoga ljeta je to mladi gitarist Filip Mišković koji će 16. kolovoza nastupiti na novoj festivalskoj lokaciji – u Domu kulture u Povljani, te 17. kolovoza u prekrasnom ambijentu Staroga Grada Paga, pod zvijezdama.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime