3,84 milijuna kuna za sanaciju i puštanje u rad uređaja za pročiščavanje otpadnih voda

0

Danas je potpisan ugovor o sanaciji i nabavi opreme za uređaj za pročišćavanje otpadnih voda Grada Vrgorca (nalazi se u Planoj) između Komunalnog i MIAB d.o.o. Vrijednost ugovora iznosi 3 844 000,00 kn.

– Nakon izvedenih ugovorenih radova imat ćemo pročistač otpadnih voda spreman za rad i prihvat gradske kanalizacije, kao i viška fekalija iz septičih jama. To znači kraj neugodnih mirisa u samom centru grada i konačno rješenje problema koji se vuče desetljećima, izjavio je za javnost Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca.  Od ukupne vrijednosti radova, dogovoreno je da Hrvatske vode plaćaju 100% iznos do kraja 2017. godine za što je predviđeno 2.4 milijuna kuna, a nastavak radova u 2018.godini planira se u odnosu 80% Hrvatske vode – 20% Komunalno.
– Naš postotak će biti predviđen za sufinanciranje u gradskom proračunu za 2018.godinu što iznosi oko 290 000 kn da ne opterećujemo dugovima opterećeno Komunalno. Gradska kanalizacija je jedan od najvećih problema Grada Vrgorca. Bivša vlast je ostala dužna izvođaču radova 3.8 milijuna kuna za izvedene radove zbog čega je gradski komunalac mogao završiti u stečaju, ali reprogramom putem kredita, a time i gradnjom preostale mreže omogućili smo završetak zaustavljenog projekta, kazao je Pranić.
Navodi i to kako se uskoro gradi glavni spoj na križanju ulice Tina Ujevića i A.G. Matoša. – Pročistač je priča za sebe. Pušten je u svečano u pogon 2008.godine. Vrijednost radova iznosila je 15 milijuna kuna, a svečanosti je prisustvovao tadašnji ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, gosp. Petar Čobanković. Od 2008.godine do danas pročistač nije u funkciji jer gradska kanalizacije nije spojena na njega. Brojni dijelovi elektromotora nisu pokrenuti od 2008.godine, posebno oni u bazenima punim vode i zbog toga je potrebna kompletna rekonstrukcija svih dijelova, kao i opremanje svega što nedostaje. Izrazito zahtjevan posao za izvođača radova. Kraj radova s probnim radom definirano je za proljeće 2018.godine, zaključuje Pranić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime