Na jučerašnje izbore u Pločama je na birališta izašlo 57,9% birača

HDZ je sa partnerima osvojio 46,67% glasova, a široka RESTART koalicija tek 29,95%. Četvrti je to poraz pločanskih SDP-ovaca, a prema svemu sudeći, čeka ih i peti uzastopni poraz na sljedećim lokalnim izborima u svibnju 2021. Naime, SDP je u Pločama prvo izgubio na izborima za mjesne odbore, potom su ostvarili loše rezultate na EU izborima, isto tako i na predsjedničkim, a jučer su doživjeli potop.

U pločanskom SDP-u vlada veliko nezadovoljstvo, već neko vrijeme se govori o ostavci Miše Krstičevića koji svoj loš rejting može najviše zahvaliti loše odabranim suradnicima. Obzirom da se na nacionalnoj razini očekuje da Davor Bernardić podnese ostavku na mjesto šefa SDP-a, članovi stranke isto očekuju i od Miše Krstičevića.

Na sljedećim lokalnim izborima u Pločama će SDP loše proći čega su i sam svjesni. Vjerojatno će sklopiti koaliciju sa dosadašnjim partnerima, HSS-om, Pločanskom strankom i Škanjom. U ovom trenutku nije jasno u kojem obliku uopće postoji Škanj obzirom da je Niko Orepić istupio i priključio se HSS-u.

Ni pločanskom HSS-u ne cvjetaju ruže. Obzirom na još jedan izborni neuspjeh, očekuje se da bi i Zdenko Mateljak trebao podnijeti ostavku na mjesto predsjednika te stranke. Kako sada stvari stoje, i Miši Krstičeviću i Zdenku Mateljaku bi ostavka bila izlaz iz vrlo neugodne situacije u posljednjoj godini mandata.

Očekuje se da će HDZ sa koalicijskim partnerima HSLS-om i NL Dalibora Žderića trijumfirati na sljedećim lokalnim izborima, pa bi ostavkom Krstičevića i Mateljaka došlo do efekta “muko moja, prijeđi na drugoga”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime