Policijski službenici Policijske postaje Makarska dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom kojeg su u četvrtak, 2. veljače 2023.godine oko 21,30 sati zaustavili u Makarskoj

Obzirom na postojanje  sumnje da muškarac  upravlja vozilom pod utjecajem opijata, policijski službenici su zatražili da se testiranja i da pristane na vađenje krvi, ali muškarac je odbio obaviti testiranja na drogu. Nakon što je upitan da li kod sebe posjeduje drogu, muškarac je policijskim službenicima iz vozila predao 45,6 grama droge amfetamin i 2,4 grama marihuane. Uhićen je i doveden u službene prostorije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. U sklopu kriminalističkog  istraživanja policijski službenici Policijske postaje Hvar obavili su pretragu doma i pronašli 160 grama amfetamina, 150 grama marihuane, te manju količinu halucinogenih gljiva i tableta ecstasya.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 60-godišnjak ostvario obilježja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Također, utvrđeno je da je 60-godišnjak ostvario i obilježja prekršaja iz čl. 282.st.9 Zakona o sigurnosti prometa na cestama radi čega je prekršajno sankcioniran. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime