Ivana Kolovrat koja trenutno stanuje kao podstanar u Makarskoj podijelila je s nama svoje neugodno iskustvo sa HT-om

Prije nešto više od dvije godine Ivana Kolovrat je sa HT-om potpisala ugovor o korištenju usluga mobilne telefonije te je tom prilikom naručila i mobilni uređaj. Prvih nekoliko mjeseci je sve bilo u redu, a onda je nekoliko mjeseci kasnije na podstanarsku adresu stiže EVOtv uređaj iako Ivana Kolovrat nikada takvu uslugu nije naručila niti ju je itko iz HT-a o tome kontaktirao. Nikada nije dala svoj pristanak niti je potpisala ugovor, a da stvar bude gora, Ivana Kolovrat u svom podstanarskom stanu u Makarskoj nema – televizor!

Iako nikada nije aktivirala EVOtv, uostalom, nema televizor, Ivana Kolovrat koja je naučila prvo podmiriti sve režije i stanarinu, a onda što ostane za hranu i ostale troškove, plaćala je pristigle račune, među njima i one koji se odnose na EVOtv. Neke račune nije uplatila, a onda je HT dug od 40 i nešto sitno eura prodao tvrtki McGrath & Arthur d.o.o. koja se bavi otkupom i naplatom potraživanja.

Tada su u priču uključio Dario Vuleta koji je u vezi sa Ivanom Kolovrat. – Moja djevojka Ivana žrtva je beskrupuloznog HT-a koji na ovaj način “reketari” mnoge građane. Pisao sam Udruzi za zaštitu potrošača, HT-u, tvrtki McGrath & Arthur d.o.o., ali svi se prave slijepi i gluhi, priča nam Dario Vuleta. Dug je u međuvremenu podmiren, ali ostaje gorak okus u ustima. Je li ovo način na koji HT dolazi do novih korisnika u cilju povećanja profita? Tko može zaštititi građane od ovakvog postupanja?

Ivana Kolovrat nije jedina kojoj je HT poslao uređaj s namjerom naplate usluge koju krajnji korisnik nije tražio niti pristao na istu. I potpisnik ovog teksta kao i mnogi drugi imali su slično iskustvo sa HT-om, ali i drugim telekomunikacijskim kompanijama, sve po sistemu “APP” – ako prođe, prođe!

U međuvremenu smo poslali upit HT-u s molbom da nam pojasne slučaj Ivane Kolovrat. Do objave ovog članka nismo dobili odgovor, ali ćemo ga objaviti čim odgovore. Do tada Ivana Kolovrat mora posuđivati novac da preživi do iduće plaće jer je zadnje eure iz svog tankog novčanika morala proslijediti za nepostojeći dug prema HT-u odnosno tvrtki McGrath & Arthur d.o.o. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime