Svašta smo doživjeli od Joska Roščića, ali da “kuka” Plenkoviću… Što je previše, previše je!

2

Kontroverzni načelnik Općine Baška Voda voli tužakati. Tužakao je Josko Roščić novinare, tužakao vijećnike, tužakao svojedobno i Matu Granića i tužakanje mu do danas nije dosadilo, a nije ni pomoglo

Prije desetak dana Josko Roščić uputio je pismo Andreju Plenkoviću, Gordanu Jandrokoviću, Blaženku Bobanu i tko zna kome sve ne jer se našao oštećenim zbog prozivki saborskih zastupnika Ivane Kekin i Nikole Grmoje, a potom i županijskog i općinskog vijećnika Matejasa Jozipovića.

Zamjera im Josko Roščić “širenje laži i neistinitih informacija”. Usput rečeno, nije jasno koja je razlika između laži i neistinitih informacija jer je laž po definiciji neistina, neistinita informacija. Ali dobro, ne zamjeramo Roščiću nedovoljno poznavanje hrvatskog jezika jer se čovjek pored toliko važnog posla kojeg kao načelnik obavlja od prošlog stoljeća, ne stigne još baviti i tako nebitnim stvarima kao što je materinji jezik.

Uglavnom, u bezveznom pisamcu kojeg uz okrugli pečat općine potpisuje Roščić, piše kako svi lažu, pardon, iznose neistinite informacije, u svezi devastacije pomorskog dobra u Baškoj Vodi. Traži Roščić zaštitu svojih HDZ-ovaca, čak štoviše, zaustavljanje širenja neistina! Eto, sad o Roščiću znamo najmanje dvije stvari. Prvo, u školi ne bi dobio peticu iz hrvatskog jezika, a drugo, nije baš ni pravno potkovan. Ako Roščić smatra da su izrečene neistine u javnom prostoru, onda može podignuti tužbu protiv eventualnih lažljivaca, a obzirom da apostrofira saborske zastupnike koji uživaju saborski imunitet, može se zatražiti ukidanje istog kako bi ti “kriminalci” odgovarali za svoja nedjela.

Za one koji nisu pratili što se to događa na pomorskom dobru u Baškoj Vodi, podsjećamo kroz par rečenica i puno fotografija o čemu se radi. Dakle, svi ovi potencijalni “lažljivci” koji nisu u HDZ-u, dulje vrijeme upozoravaju na devastaciju obale nasipavanjem otpada koji se u Baškoj Vodi naziva “nadohranom”. Upozoravaju i na pogodovanje kroz izdavanje koncesija za iznajmljivanje suncobrana i ležaljki kao i pretjerano veliki broj koncesionara. Upozoravaju na nepoštivanje zakonskih odredbi i na još puno toga. Josko Roščić, naravno, odbacuje sve optužbe i kuka svojim HDZ-ovcima da ga zaštite iako nije jasno kako bi to netko od njih uopće mogao učiniti.

Npr. AP? Što bi on trebao? Nazvati Matejasa Jozipovića i reći mu da ne proziva više Joska Roščića jer da mu to jako smeta, a čovjek je već i u nekim godinama, pa bi ga trebalo zaobići? Ili da možda Njonjo u saborskom restoranu sjedne s Grmojom i pokvari mu apetit s temom o Roščiću? Možda bi Blaženko Boban mogao iskorstiti svoj utjecaj kao župan, pa onda zaustavite te silne zle jezike koji se usude prigovoriti poštenju Joska Roščičća? E Josko, Josko…

2 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime