Državljanin BiH svakog ljeta u Makarskoj na cesti “lovi” goste i usmjerava ih prema iznajmljivačima, a za sebe uzima proviziju

Čovjek se snašao, rekli bi neki. Međutim, nema prijavljen obrt, ne plaća poreze i ostale naknade državi i Gradu Makarskoj i krši zakon jer su “cimer fraj” djelatnosti s ceset davno zabranjeni, pa i u Makarskoj.

Za poslove iznajmljivanja turističkih ležajeva postoje registrirane turističke agencije sa jednim ili više zaposlenih koji na račun svog angažmana primaju plaću. Isto tako, dio novaca od ukupnog prometa uzima i Grad Makarska i ta sredstva troši na komunalnu infrastrukturu, sadnuu stabala, izgradnju vrtića itd.

Dakle, državljanin BiH kojeg zimi u Makarskoj nema, u Hrvatskoj zarađuje, ali Hrvatskoj ništa ne plaća niti sudjeluje poput drugih građana Makarske u poduzanju kvalitete života kroz odrđena izdvajanja od zarade.

10 KOMENTARI

  1. Pa šta ima veze nek bidni čovik lovi.I Vučić je u Horoskopu Riba a to.ne znači da je njegova i Ribarska noć i da če ga Bosanac uvatit u vršu.Metriba se zato bojat.Jer on nije ovčica ka Niki gosti.On je šampjer a samo ritki ribari znaju dije pošta o Šampjeri a najbolja ješka za šampjera je zvjezdača i pestoj.Nebojte se neće Billy Gejts doć u Makarsku .pa če ga Bosanac voltat na čevape.Jer nije on Bil gej
    pa sad više nije.

  2. Hahahahaha… da nije smješno, bilo bi žalosno… svi problemi, skuteristi i motociklisti koji krše sve moguće prometne propise, parkirana vozila sa lokalnim tablicama na pješačkim prelazima, iznajmljivači ležaljki i pedalina koji blokiraju korišćenje pomorskog dobra, urbicid kojim je grad pretvoren u betonsku džunglu, semafori koji su postavljeni prije skoro godinu dana na križanju za Zelenku i još uvijek blicaju, smeće koje je posvuda oko nas. Pa nek’ uhapse ovog lovca z mutnom, možda će svi ovi problemi nestati kad on svrši u zatvoru.

  3. Bobo u pravu si srbin koji živi u Engleskoj i to radi već 15 godina,tj.neradi nego je na godišnjem odmoru! Takvi mogu u Makarskoj,to je opće poznato.

  4. Vlasnici stanova iz Bosne iznajmljuju na crno to je problem. Nije problem odakle je tko.
    U stanovima ne zive, mislim da 40 % stanova se tako iznajmljuje. Zasto grad Makarska i turisticka zajednica ne ucine nesto?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime