Amazon je ušao u Hrvatsku. Ovih je dana ta najveća online trgovina na svijetu i službeno počela suradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, a potencijalno i okolnih zemalja 

Prvi su Amazonovi paketi, kako doznajemo, prije samo nekoliko dana počeli pristizati u novi veliki distributivni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici. 

O suradnji se još uvijek službeno ne oglašavaju ni iz Hrvatske pošte ni iz Amazona, no prve pošiljke iz Velike Gorice već pristižu svojim naručiteljima, a uskoro bi ih trebalo stizati puno više.

“Ne možemo otkrivati imena naših poslovnih partnera, ali da, Hrvatska pošta je partner velikim web trgovcima odnedavno i očekuje se značajan rast količine pošiljki”, rekli su nam iz Hrvatske pošte.

U prilog cijeloj priči govori i neodređena objava HP-a u kojoj se govori kako je Hrvatska pošta “od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim web trgovcima”. 

“Hrvatska pošta je od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim web trgovcima. Preduvjeti ove suradnje, osim strateške pozicije Novog sortirnog centra, bili su i visoki standardi kvalitete pripreme za dostavu i samog procesa dostave. Za korisnike to znači brže rokove dostave i bolju dostupnost artikala”, naveli su iz Pošte. 

Kazali su kako je preduvjet za suradnju bila izgradnja novog centra u Velikoj Gorici.

“U proteklim godinama Hrvatska pošta se snažno okrenula temeljnoj djelatnosti i razvoju logističkih kapaciteta. Izgradnja Novog sortirnog centra, kao jednog od najmodernijih logističkih središta u ovom dijelu Europe, poštu je pozicionirala kao važnog logističkog partnera u ovom dijelu Europske unije i regiji. Suvremena infrastruktura je presudna”, poručili su iz Hrvatske pošte. 

Amazon je daleko najveća globalna online trgovina. Prihod im je lani iznosio 280 milijardi dolara, a zapošljavaju više od milijun ljudi – Alibaba je istovremeno imao 72 milijarde, a Wish 1.9 milijardi dolara prihoda. 

Osnivač i direktor Amazona Jeff Bezos lani je postao najbogatiji čovjek na svijetu, čije bogatstvo se sredinom 2019. procjenjivalo na više od 160 milijardi dolara, a danas je to oko 190 milijardi dolara, prema podacima objavljenima ovaj mjesec. (index.hr)

1 KOMENTAR

  1. Da Bezos i kompanija treba im napuniti đepove da nas zajedno s ostalim lunaticima Sorošem, Gatesom i ostalima zbrišu s lica Zemlje izmišljenim pandemijama i ostalim koruptivnim muljažama. Što se mene tiče mogu odmah zatvorit.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime