HDZ 1990 upriličio je danas press konferenciju u povodu nedavno održanih lokalnih izbora, te nadolazećih izbora u gradu Mostaru. Nazočnima se na početku obratio predsjednik stranke HDZ 1990 gosp. Ilija Cvitanović. Cvitanović nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom na nedavno održanim lokalnim izborima, na kojima se Hrvatska demokratska zajednica dokazala kao druga najjača stranka sa hrvatskim predznakom

Danas  počinjemo intezivniju izbornu kampanju za grad Mostar, gdje smo sigurni kako ćemo sa ovim ljudima koji stoje tu iza mene, a  koji imaju integritet, znanje i autoritet,  ponuditi se gradu Mostaru – kazao je Cvitanović na početku svoga obraćanja.

  • Zadržali smo poziciju koju smo imali i 2016. godine, te smo povećali  broj izabranih vijećnika, usprkos svim problemima i poteškoćama kroz koje je naša stranka prošla posljednje dvije godine. U ovom trenutku još ne možemo sa sigurnošću reći za koliko, ali broj vijećnika HDZ-a 1990 neće biti ispod 85 na području cijele BiH, što nas legitimira kao drugu stranku po snazi sa otprilike četvrtinom vijećnika među hrvatskim vijećnicima u BiH. Samostalno smo osvojili dva načelnička mjesta u općini Prozor- Rama i u Odžaku, a u koaliciji sa HNP u Tomislavgradu i načelnika općine Tomislavgrad kao i većinu u Općinskom vijeću . Ono što mi je posebno važno je da smo u koaliciji sa hrvatskim strankama u Središnjoj Bosni  osvojili općine Novi Travnik, Vitez, te  čekamo rezultate za Uskoplje, a vjerujemo kako će i u Uskoplju biti takav rezultat – kazao je Cvitanović.
  • Nažalost, izgubili smo nekoliko načelničkih i gradonačelničkih pozicija zbog toga što nismo mogli postići dogovor sa ostalim oporbenim strankama, ali i u tim općinama sudjelovat ćemo značajno u kreiranju odluka u općinskim vijećima,  prvenstveno u gradu Livnu gdje sa partnerima u ovom trenutku imamo većinu – dodao je Cvitanović.
  • Još jednom želim ponoviti da čekamo dopisne glasove, a  posebno se nadam kako ćemo napokon imati izabranog Gradskog vijećnika u gradu Zenici  gdje nam u ovom trenutku nedostaje dvadesetak glasova. Vjerujemo kako će u Gradskom vijeću Zenica nakon dugo vremena biti izabran predstavnik iz reda Hrvatskog  naroda – naglasio je.

Komentirajući izbornu utakmicu za grad Mostar, Cvitanović je kazao kako HDZ 1990 ima kvalitetne kandidate na listama za zapad, jugozapad  i jug, kao i na gradskoj listi.

  • Želim da imamo veći legitimitet u Gradskom vijeću, nećemo dopustiti izmjene Statuta grada Mostara a da se ne promijeni Izborni zakon – poručio je Cvitanović te pozvao sve građane i građanke grada Mostara koji su nezadovoljni aktualnim stanjem, ali i sve one koji su izrazili nezadovoljstvo gospodarskom situacijom,  kao i zbog stajanja proizvodnje u Aluminiju,  te sve one koji su nezadovoljni čistoćom grada Mostara, potopljavanjem grada Mostara, da izađu na izbore i daju povjerenje kandidatima HDZ-a 1990, koji, kako je kazao Cvitanović znaju kako riješiti te probleme.
  • Danas kada sve češće dobivamo poruke kako će Hrvati biti zaobiđeni u Domovima naroda i Predsjedništvu Bosne i Hercegovine najozbiljnije tražim od potpisnika Sporazuma u Mostaru oko izmjena Statuta grada Mostara i izmjena Izbornog zakona da taj posao dovedu do kraja, završe izmjene Izbornog zakona kako bismo po izborima u Mostaru mogli izmijeniti i Statut koji će u potpunosti uravnopraviti sve narode u BiH. Dakle, odgovornost za izmjene Izbornog zakona je na Draganu Čoviću i HDZ-u BiH kao potpisniku Sporazuma. Odgovornost je na Bakiru Izetbegoviću i na stranci SDA i nema prostora za bježanje od onoga sto je potpisano pod medijatorstvom međunarodne zajednice, administracije Europske unije i Amerike. Nećemo dopustiti nikome da manipulira Izbornim zakonom , a naša potpora na tom putu je apsolutna i neupitna –  zaključio je Cvitanović.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime