Ana Pedišić, zaposlenica zadarskog Zavoda za hitnu medicinu mjesecima je upozoravala na donedavnog ravnatelja Ivicu Erlića kojeg je jučer smijenilo Upravno vijeće

Da ne bi bilo zabune, Ivica Erlić je na to mjesto došao zahvaljujući politici i ista ta politika ga je i smijenila. Ana Pedišić, inače prvostupnica sestrinstva, alarmirala je inspekcije, Ministarstvo zdravstva, Zadarsku županiju i mnoge druge institucije, no Ivica Erlić je smijenjen tek onda kada su ga se odrekli njegovi “pravaši”, inače koalicijski partneri HDZ-u na županijskoj razini.

Ivica Erlić

U nastavku objavljujemo pismo Ane Pedišić.

Odavno ukazujem na nepravilnosti rada ravnatelja Ivice Erlića u Zavodu za hitnu medicinu Zadarske županije. Trpjela sam nepravdu i konačno je došlo mojih 5 minuta. Ravnatelj je smijenjen, mada smatram da je trebao odavno biti smijenjen jer je napravio rasulo u našoj Ustanovi. Moram priznati da sam iznenađena ostavkom Antuna Čačića koji mi je nudio 30.000 kn da dam otkaz i zbog kojeg mi nije ustanova financirala diplomski studij sestrinstva na Sveučilištu u Zadru budući dotični nije imao ambicija za daljnjim usavršavanjem, a djelatnici Jasni Krpini je diplomski studij sestrinstva na Sveučilištu u Zadru financiran posebnim sporazumom.

Sada kada je napokon Antun Čačić dao ostavku nadam se da je javnost shvatila što se tu zapravo događalo i da sam, između ostalih, cijelo vrijeme bila žrtva laži i podmetanja. Nadam se da je moj ugled sada napokon vraćen i toplo se nadam da će i meni biti financiran diplomski studij sestrinstva na Sveučilištu u Zadru jer se i dalje osjećam diskriminirano.

Također se nadam da će novi Predsjednik Upravnog vijeća Šime Rušin obavljati posao u skladu sa Zakonom i da će na vodećim funkcijama biti postavljeni školovani, kompetentni i sposobni kadar.

Najviše se nadam da ću konačno dobiti svoje radno mjesto za koje sam se javila jedina preko protokola i ispunjavam sve uvjete naspram drugih jer smatram tragikomedijom da na mjesto za koje sam se javila i ispunjavam uvjete obnaša osoba koja ima manje radnog staža od mene i samo srednju stručnu spremu.

Očekujem ispriku od Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije za sve pretrpljene boli koje sam proživljavala od samog spajanja sa Zavodom za hitnu medicinu Zadarske županije.

Nadam se da će se moj problem riješiti vrlo brzo te se nadam da će biti maknute i osobe koje imaju izmišljeno radno mjesto.

Vrijeme je da Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije vrati svoj ugled.

I da na mjesto glavne sestre Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije bude postavljena osoba sa visokom stručnom spremom jer je Antun Čačić imao samo višu stručnu spremu a u sanitetu su za voditelja uporno tražili visoku stručnu spremu za mene a primali su druge osobe koje su bez visoke stručne spreme i koje se ne bi niti pojavljivale na svoje radno mjesto niti nosile uniforme. Kome treba takav voditelj ili voditeljica.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime