Kada je prije nekoliko dana Anita Butigan, (Seric je na FaceBook profilu) nasred ulice u Makarskoj ugledala ozlijeđenog mačića s prijelomom noge, nije se ni sekunde dvoumila

Uzela je mačića, otišla do prvog veterinara koji je savjetovao snimanje rendgenom u Splitu. – Volim životinje, posebno mačke i prema iskustvu kojeg imam, vidjela sam da je mačiću potrebno hitno pomoći. Nisam imala vremena pregovarati sa članovima udruge „Šapama od srca“ da mi kažu s kojim veterinarom rade, gdje ga mogu odvesti. Smatrala sam da je najvažnije pomoći tom jadnom ozlijeđenom mačiću, a onda rješavati administraciju, no prevarila sam se. Cijelo vrijeme bila sam u kontaktu sa Leticijom Babić koja je znala sve vezano uz ozljeđenog mačića kai i podatak kod kojeg veterinara ide u Split, no ostala sam uskraćena za relevantne informacije, kazuje nam Anita Butigan (Seric).

Anita Butigan se pita zašto joj Leticija Babić nije kazala s kojim veterinarom imaju suradnju u Splitu, a drži kako je mačić koji je sad sporan prije same ozljede trebao biti s njihove strane kastriran i vraćen na ulicu.
– Zašto mi nije dala informaciju da trebam kontaktirati call centar ili komunalne redare? Kako samo njih DVIJE čine jednu udrugu? Zašto građani Makarske konstantno šute i na pojedine postupke s njihove strane ne reagiraju kako bi trebalo? Zašto Leticija Babić blokira svakog tko im se suprotstavi i nešto upita? Zašto rade razliku prema životinjama? Da li je ona ta koja odlučuje koja životinja će dobiti pomoć,koja neće?, puna je pitanja Anita Butigan (Seric).

Mačić je potom hitno prevezen u Split na rendgen gdje je utvrđeno da ima slomljenu potkoljenicu, obavljen je operativni kirurški zahvat, a konačni trošak bio je 3.255,00 kuna. Anita Šerić se obratila potom udruzi „Šapama od srca“; konkretno Leticiji Babić očekujući da će udruga koja kao neprofitna organizacija egzistira na donacijama i proračunu Grada Makarske, preuzeti trošak liječenja mačića.

– Zamislite, samo sam htjela pomoći i ni na kraj pametni mi nije bilo da ću se oko podmirivanja troškova morati „natezati“ s udrugom „Šapama od srca“.Veterinaru u Splitu sam najavila kako će troškove podmiriti udruga, no Leticija Babić neće ni da čuje o tome. Tvrdi da su u minusu, da nemaju sredstava. Postavlja se onda pitanje kako raspolažu donacijama i sredstvima koja im se uplaćuju? Lijepo je pomagati, toga sam dobro svjesna. Ali se pitam zašto ova udruga pomaže u Mostaru, a kada treba pomoći u gradu iz kojeg dobivaju novac, onda od njih nikakve pomoći.

Anita Butigan ima primjedbe i na rad udruge te tvrdi da su ranije bili prijavljivani nadležnoj inspekciji. Tvrdi kako iz svega proizlazi da navedena udruga pomaže samo podobnima te se pita zašto na njihovoj FaceBook stranici nema podataka o donacijama i samom računu udruge.

Anita Butigan je i na svom FaceBook profilu objavila svoje iskustvo te zamolila za financijsku pomoć kako bi se dug za liječenje mačića podmirio,. Njezin status prenosimo u cijelosti:

“Pozdrav ekipa.😃
Moje ime je Tomi, star sam oko godinu dana i trebam Vasu pomoc. Kao sto vidite na slici ozlijedio sam se i trebam Vasu pomoc. 😢 Nalazim se inace u Makarskoj gdje me je nalaznica primjetila i pobrinula se za mene. Otisao sam kod veterinara u Makarskoj da vidi ozljedu, al mi nista nije mogao puno napraviti posto nemaju rengen,osim sto me piknuo da se smirim i da se ne upali ozljeda i rekao mi da moram za Split.
Nalaznica je u meduvremenu kontaktirala udrugu Šapama od srca Makarska koja je stavila objavu na fb da trazim prijevoz, al je moja nalaznica bila brža i uspjela ga je naci. 😊
U meduvremenu je uspjela kontaktirati i veterinara dr. Gavranovica u Splitu koji me primio cim sam dosao,napravio pregled i sve objasnio sto je. Puknuta potkoljenica straznje desne noge i srecom bez unutarnjeg krvarenja, svi ostali organi uredni. Da to nije realizirano brzo bio bi vracen na ulicu i najvjerovatnije bi uginuo. Ostao sam preko noci tamo i sutradan ujutro je bila operacija koja je prosla super jer ipak kak doktor veli da sam zilav decko. Sad dolazim do onog glavnog i onog sto je problem.😢
Samo kontaktiranje udruge Šapama od srca Makarska cijelo vrijeme i njihovog tzv. ” pomaganja” dosao sam do tog da ne zele podmiriti troskove operacije,da to nije njihova briga posto sam macak sa ulice.Zato Vas molim ako mozete bar nesto donirati pa da se rijesi trosak operacije,a kastriranje je doktor dao gratis. 😊
Jedino sto mogu reci: JESAM ULIČNI MAČAK I NIČIJI ALI I JA KAO TAKAV IMAM PRAVO NA ŽIVOT I TREBAM POMOĆ VAS LJUDI. ISTO TAKO BIO BIH ZAHVALAN AKO BI SE NASAO NETKO TKO BI ME UDOMIO I PRUZIO SMJESTAJ DA SE MOGU OPORAVITI.
Svaka donacija koju napravite i onih 5kn (to je jedna popijena kava) znacilo bi mi puno i isto tako uplata bi bila direkt na racun dr. Gavranovica kojem sam zahvalan na svemu. Tko zna koliko dugo bi bio na zivotu. 😢
Racun za uplatu:
Svrha uplate : za Toma
IBAN:HR6123600001502097622

Specijalisticka veterinarska praksa VET VISION
ul. Trg hrvatske bratske zajednice 2
21000 SPLIT
OIB: 37694441282″

U međuvremenu smo poslali upit udruzi “Šapama od srca” i u sljedećem nastavku objavit ćemo i njihovu stranu priče. Ispod možete pogledati i komunikaciju između Anite Šerić te Josipe Čizmić i Leticije Babić, aktivistica navedene udruge koje su objavljene i na FaceBook profilu Anite Šerić. (NASTAVLJA SE…)

7 KOMENTARI

  1. Seratori jadni sram vas bilo..fuj fuj fuj ..sram vas bilo..sraam i stid..cura je pomogla stotinama zivotinja i ovako joj jedna fufa glupava priko novina piss..pu jebem ti sve po spisku anita ..pu pu pu.

  2. Dokle je došlo, ništaviše ne smiš pisat, a kad su udruge u pitanju posebno ne smiš, one su zašticene, anita moja, eto ti sad. Ti i tvoj jezik

  3. Koja gomila smradova piše pod skrivenim nickovima… Lipo napišite imenom i prezimenom šta želite kazat… Ista stvar ovdje je ka na fejsu, gomila sranja i bitno je samo šta je na fejsu, to se broji… Meni osobno isto tako izrazito smeta kad se netko JAVNO proklamira kao ljubitelj životinja, a ne čini to u praksi, čak usudio bi se reći da je bitnije da sve izgleda krasno, makar na fejsu… Mene bi isto zanimalo kriteriji i rad udruge, kad ste se već javno proklamira tako… Pljujete po meni koja je nešto učinila makar i naravno da nije korektno da ona plati trošak, posebno kad zakon o životinjama podrazumijeva da lokalna samouprava se pobrine za napuštene i bolesne životinje,nek Leticija također svima objasni malo bolje kako to funkcionira, bilo bi lijepo… Htio bi reći više, ali neće stat sve ovdje, pa ću se zaustaviti… Zasad…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime