Postavljanje dvije betonske blokade u dvorište kuće obitelji Matić u mjestu Tučepi o čemu smo jučer pisali, izazvalo je lavinu reakcija

Između ostalih redakciji portala Megamedia, javio se Ante Šarić. – Napisali ste neistinu jer nije točno da su betonske blokade postavljene na privatnom vlasništvu. Riječ je, doista, o javnom dobru-nerazvrstanoj cesti o čemu svjedoči i prvostupanjska sudska presuda Općinskog suda u Makarskoj, kazao je za portal Megamedia Ante Šarić.

Tvrdi kako su se u prošlosti mnogi odricali svoje zemlje u korist lokalnih prometnica, pa je to slučaj bio i u dijelu Tučepi gdje se nalazi kuća obitelji Matić. – Željko Matić i njegova obitelj su u Tučepi došli i kupili su zemlju, na toj zemlji izgradili kuće i odrekli se dijela zemljišta u korist puta. I dan danas je u zemljišnim knjigama evidentiran dio takvih zemljišta kao privatno vlasništvo iako je nesporno riječ o javnom dobru. To zna većina mještana Tučepi, a toga bi trebao biti svjestan i Željko Matić koji je na sudu izgubio spor, tvrdi Ante Šarić.

Prema prvostupanjskoj presudi Općinskog suda u Makarskoj u sporu između Općine Tučepi kao tužitelja i članova obitelji Matić kao tuženika, predmetni dio na kojem su ostavljene betonske blokade predstavlja nerazvrstanu cestu. Općinski sud u presudi nalaže tuženicima, članovima obitelji Matić da uklone betonski zid duljine 6 metara, a koji se nalazi u neposrednoj blizini kuće obitelji Matić.

Iz obrazloženja presude proizlazi da je put napravljen pred oko 40 godina i da je na tom mjestu bio jedan zid koji je bio bliže kuće obitelji Matić te da je tuženik Željko Matić srušio taj zid i napravio novi kojeg je pomaknuo prema postojećem putu čime je bitno ograničena prohodnost, posebice za komunalna vozila, interventna vozila i sl.

– Objavom članka nanesena je velika šteta općini Tučepi jer ničeg nezakonitog nema u postavljanju betonskih elemenata. To znaju mještani, to zna sud, zaključuje Ante Šarić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime