Velika “desničarka” Ruža Tomašić, koju obožavaju režimsku mediji i daju joj veliki prostor, još jedanput je najavila da odlazi u političku mirovinu iduće godine. Zbog neznanja izbornog zakona i saborske regulative, Ruža Tomašić se neće moći vratiti u zastupničke klube Hrvatskog sabora. Mladi Marko Milanović Litre će sa svojih 19 glasova biti četiri godine u Hrvatskom saboru

Piše: Antun Babić

To je, naravno, ne samo apsurd nego i izrugivanje hrvatskim glasačima. Ruža je mislila kako je sve dobro smislila, ali se na kraju jako prevarila.

NAPAD NA ŠKORU ZBOG PLENKOVIĆA

Naravno, nije to jedini pokazatelj da je Ruža neiskrena osoba, a još više neiskrenija domoljubna političarka. Odmah nakon zadnjih izbora Ruža je žestoko kritizirala Domovinski pokret zbog njegovog preidzbornog upozoravanja na opasnosti koje nam donosi pobjeda HDZ-a na čelu s europejcem i globalistom Plenkovićem. Vjerojatno između Ruže i Andreja postoji ugovo o nenapadanju još iz vremena zajedničkog grijanja klupa u Europskom parlamentu, pa se Ruža nakon izbora morala opravdavati svojim kolegama u Europskom parlamentu što je bila u anitplenkovićevoj koaliciji.

Dobro je poznato da sam, nakon što me Miroslav Škoro osobno jako razočarao, bio vrlo oštar u mojim kritikama prema njegovom prebrzom sklapanju izbornih lista, na koje je stavio ljude koji se politički i ideološki potpuno razlikuju. Bilo je tu Jugoslavena, liberal, četnika, komunista, udbaša, lovaca na saborske fotelje, prevaranata i lažnih domoljuba – “desničara” itd.. Naravno, bila je tu i uvijek prisutna Ruža Tomašić, kojoj nije smetao ni jedan od poznatih neprijatelja hrvatske države i Hrvata i BiH, koji su bili na listi Domovnskog pokreta. Unatoč toj činjenici, za razliku od Ruže Tomašić, ja nisam, niti bih ikada, kritizirao Domovinski pokret i Miroslava Škoru zbog toga što je tijekom predizbornje kampanje uporno skretao pozornost na pogubeljnost Plenkovićeve politike za Hrvatsku. Samo mjesec dana nakon zadnjih izbora Plenković je brisanjem Oluje kao svetinje Domovinskog rata, najavio novo bratstvo i jedinstvo između Hrvata i Srba u Hrvatskoj te novi potencijalni zajednički državni okvir između Hrvatske i Srbije. Izgleda da tako nešto Ruži Tomašić ne smeta. Zašto i bi, pa onda sada ide u zasluženu mirovinu, s najmanje dvije tisuće eura mjesećno.

RUŽA NIJE DALA POTPORU KAROLINI VIDOVIĆ KRIŠTO

U velikom intervjuu za novi broj 7Dnevno neizmjerno me naljutio propust Ruže Tomašić da stane u obranu Karoline Vidović Krišto zbog njezinog odbijanja nošenja maske u sabornici. Pratim jako puno uglednih svjetskig novina, časopisa, magazina i TV postaja, u kojima svoja stajališta o Covidu-19 i nošenju maski iznose najeminentniji svjetski epidemiolozi, ali i šarlatani, s druge strane. Razlika u mišljenjima tih stručnjaka jedanko je velika kao i na početku Covid-19 pandemije. Ima i epidemiologa  i političara (posebno u SAD-u) koji traže da se maske moraju nositi i u vlastitoj kući dok s nekim razgovaraš na telefon, makar bio i sam u kući ili pak onih još bedastijih, koji tvrde “da se maske moraju nositi i za vrijeme vođenja ljubavi”. No daleko su opasnije i umobolnije izjave nekih lokalnih demokratskih političara u SAD-u – “Kako bi nenošenje maski u javnosti trebalo tretirati kao ubojstvo iz nehaja.”  Meni se čini,  da je EU Ruža sklonija diktaturi nošenja maski svuda i na svakom mjestu, nego slobodi čovjeka da odlučuje što je za njega korisno, a što ne. Znanost neće nikada dati sto postotno rješenje.

RUŽA: IZA MENE SE NIJE DOGODIO POTOP

Ono što je izuzetno zapanjujuće i što najbolje pokazuje Ružinu samoljubivost i duboki nedostatak vlastite samokritike jest njezina izjava o vlastitoj veličini u spomenutom intervjuu, u kojem Ruža kaže sljedeće. Citiram:

“Nisam odustala, povlačim se sljedeće godine 30. lipnja. Dosad kao politička opcija nismo zadovoljili neke osnovne pretpostavke koje bi meni, kao najprepoznatljivijem licu, omogućile da odem u mirovinu zadovoljna onime što sam iza sebe ostavila. Sad suverenisti imaju svoj klub s četvoricom zastupnika u Saboru, a ostat će nam i mandat u EP-u koji će umjesto mene konzumirati Ladislav Ilčić. Sad mogu mirna srca otići znajući da se iza mene nije dogodio potop, nego je ostao odličan temelj za budućnost.”

RUŽA MISLI, KAO I MAINSTREAM MEDIJI, DA SMO MI DOMOLJUBI ZOMBIJI

Ovako nešto zabrinjavajuće nisam jako, jako dugo pročitao, pa čak ni u Hrvatskoj, gdje je sve moguće. Zar Ruža zaista misli da smo svi na bijelom poput Bandića te da ulicama hrvatskih gradova hodamo kao zombiji, koji ništa više ne znaju i koje ništa više ne zanima. Nažalost, moram priznati, da ima i manji broj takvih, ali to su oni koji su stalno vjerovali Ruži Tomašić. Ipak, imati drskosti i nepameti, dati tako imbecilnu i tešku za progutati izjavu, može dati samo osoba, koja je u svojoj umišljenoj veličini i samohvaljenju, bez temelja, nadmašila i samog Milana Bandića. Bandić je uništio i opljačkao grad Zagreb, koji se neće oporaviti od tog kriminala ni idućih trideset godina. Međutim, iz dana u dan, Bandić poput papagaja ponavlja kako je najbolji i najveći, poput Muhameda Alia u boksu.

Na sličan nas način, prije odlaska u mirovinu Ruža Tomašić želi uvjeriti da je ona u hrvatskoj domoljubnoj povijesti ako ne veća, onda barem odmah iza Oca domovine dr. Ante Starčevića.

Ruža nam poručuje da možemo mirno spavati. Hrvatska je sigurna za idućih sto godina.

TIJESTO POMIRENJA JE ZAMJEŠANO”

“Tijesto je zamješano”, rekao bi Pupovac. u Hrvatskom se saboru postoji klub s četvoricom zastupnika Suverenista, ushićeno odgovara Ruža na pitanje novinara. “Sad mogu mirna srca otići znajući da se iza mene nije dogodio potpop, nego je ostao odličan temelj za budućnost.”

Poštovana gospođo Tomašić, da se niste, Vi i ostali suverenisti, lažnim obećanjima i na prijevaru uvukli na listu Domovinskog pokreta, možda bi danas u Saboru bio samo Vaš mladi i neiskusni potrčko i budući Plenkovićev žetončić, Milanović Litre.

ČETIRI ZASTUPNIKA NAKON DVADESET GODINA POLITIČKOG RADA

Gospođo Tomašić, Vašim razgovorom za 7Dnevno do kraja ste se pokopali i izgubili i ono malo poštovanja i sljedbenika koje ste imali. Priznali ste da ste nakon pet ili šest “desničarskih” stranaka u kojima ste bili i koje ste vodili i uništavali u zadnjih DVADESET GODINA, sada oduševljeni što je iza Vas u Hrvatskom saboru ostalo četvero suverenista, čiji utjecaj na najvažnije tijekove politike Hrvatskog sabora i Vlade RH neće biti ništa veći nego moj, koji nisam u Hrvatskom saboru. Razlika će biti samo u jednom. Suverenisti će svojim ponavljanjem neiskrenih parola o velikom domoljublju u Hrvatskom saboru tu i tamo dobiti poneku reklamu u medijima, a mene će nastaviti u potpunosti cenzurirati u medijima. Konačan rezultat za Hvatsku će biti jedno veliko – NULA. Da ste bili samo jedan posto sposoban političar i vođa, danas bi, nakon dvadeset godina Vašeg političkog i ” domoljubnog rada”, što u Hrvatskom saboru, što u EP, u Hrvatskoj ostao pokret Ruže Tomašić, koji bi već na sljedećim izborima mogao donijeti toliko željeni spas za Hrvatsku i hrvatski narod. Ovako, svi su izgledi, da u idućem sazivu Hrvatskog sabora za četiri godine više neće biti ni kluba suverenista, a tko zna što će do tada, zahvaljujući i Vašim guranjem u prve redove, biti s našom domovinom Hrvatskom.

2 KOMENTARI

 1. “Ruži” fale “muda”, sa “mudima” bila bi pravi ratoborni jarac na brvnu!

  “FOTO:RUŽA TOMAŠIĆ DOBILA BUKET …-Jutarnji list”

 2. Antun Babić je osoba koja postavlja kriterije, ima visoki ego o sebi.
  U svakoj m komentaru njegova riječ mora biti posljednja, i on je taj koji odlučuje što je politički ispravno , a što nije.
  Prvo taj lik je obećao da će postati Hrvatski Presjednik koji će Don jer Hrvatski blagostanje
  Obilazeći Hrvatsku uzduž i poprijeko, od sjevera do juga, istoka i zapada.
  Nije moga naći potpisnika koji će podržati njegovu kandidaturu.
  Objašnjavajući to da su vladajući sabotirali njegove potpise.
  Ali naš junak ne odustaje od soljenja pameti svakom, sad je na udaru Ruža , sutra netko drugi, ali Antun je poput Don Kihota , on juriša sa k’o treba i na Vjetrenjače, samo ne vidim Sanče Pase, bila je jedna osoba, ali se na vrijeme distancirala.
  To joj Don Kihota vjerovatno nikad neće oprostiti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime