Suđenje Filipu Zavadlavu (25), optuženomu za trostruko teško ubojstvo u Varošu početkom ove godine, počelo je danas u 9 sati u Velikoj dvorani splitskoga Županijskog suda koji je pod opsadom policije zbog toga

Danas prvi svjedoci

Raspravu, koja je, osim za srijedu, zakazana i u četvrtak u isto vrijeme, vodit će sutkinja Višnja Strinić, a očekuje se kako će tijekom dokaznoga postupka, među ostalim, biti saslušana 23 svjedoka među kojima su i njegovi roditelji. Zavadlav će na svoje suđenje dolaziti iz zatvora u Gospiću, gdje je završio nakon što je bio na promatranju u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici, gdje mu je utvrđeno da ima poremećaj ličnosti. Na nedavno održanom pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, Zavadlav je šutio.

Optužnica Županijskoga državnog odvjetništva Zavadlava tereti da je 11. siječnja ove godine u Varošu s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima. Osim za trostruko teško ubojstvo tereti ga se i za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju. Za ta kaznena djela zakonodavac predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina.

Policiji se predao nekoliko sati nakon ubojstva i to u kafiću nadomak zgrade policije. Prethodno je automatsku pušku odbacio u kontejner na cesti gdje ju i pronađena. (Index)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime