Kako doznajemo, ubojica koji je jučer hladnokrvno smaknuo tri muškarca u Splitu otprije je poznat policiji, a njegova obitelj nalazi se pod prismotrom Centra za socijalnu skrb

Filip Zavadlav, 25-godišnji splitski pomorac šokirao je Hrvatsku nakon što je sinoć hladnokrvno ubio troje muškaraca u samom centru grada.

Kao motiv ovog čina spominje se osveta. Zavadlav je naime zadnjih mjeseci bio žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga koji je prema njima imao njegov brat.

Kako Dnevnik Nove TV neslužbeno doznaje, obitelj Filipa Zavadlava bila je pod prismotrom Centra za socijalnu skrb, a osumnjičeni ubojica bio je i prijavljen za nasilje u obitelji. Nakon što je pretukao brata osuđen je na 30 dana zatvora uvjetno s rokom kušnje od šest mjeseci. Kako doznajemo, Zavadlav je brata zbog čijeg je duga jučer navodno krenuo u pohod, šakom udario u glavu

Doznajemo i kako je u periodu od 2013. do 2014. godine Zavadlav počinio više kaznenih djela krađe, a jednom je prilikom uhvaćen i kako s majkom provaljuje u crkvu.

Zavadlav je u osvetnički pohod jučer navodno krenuo zbog problema koje je imao zbog bratova duga dilerima, a mi doznajemo kako se njegov drugi brat trenutno nalazi u komuni za ovisnike u Crnoj Gori.

Podsjetimo, policija je danas otkrila detalje stravičnog zločina u Splitu. U krvavom pohodu ispalio je 36 metaka, a policija ga je uhitila u jednom splitskom kafiću.

Društvenim mrežama krenule su se širiti zabrinjavajuće poruke podrške osumnjičenom ubojici, a iz policije poručuju kako uzimanje pravde u svoje ruke ne može biti odgovor na kriminal.

1 KOMENTAR

  1. Ovo nije socijalna država niti itko brine o građanima a naročito o mladima… novinarska profesija svela se na ispunjavanje članaka senzacionalističkim napuhivanjima, pa tako i ovdje bombastični naslov “pretukao i brata” ispada da ga je udario šakom u glavu… udariti šakom nekoga i pretući ga nije apsolutno a ni pravno isti pojam, znači opet se iznosi neistina… kad se dogodi ovakav slučaj onda novinari trče da iskopaju bilo šta kako bi dokazali da je taj ubojica osim što je ubojica nekakav monstrum, čudovište iz Lock Nessa kao da nije dovoljno i njegovo predmetno djelo. Mlade ljude koji su na ulici jer nemaju posao, obiteljsku skrb i jer za njih njihova Država ne mari, daju se u ruke policiji i suludom pravosuđu i umjesto skrbi baca ih se u zatvore gdje ako nisu ušli kao kriminalci sigurno će takvi izaći. Nitko se danas u ovoj Državi (ili se varam) ne upita, a kako to da se u Splitu otvoreno dila (i ne samo u Splitu) da dileri imaju motore, aute i samo što ne otvaraju obrte za to, a policija uglavnom hapsi samo dilere marihuane, pastila, i tih droga a ja se ne sjećam da je uhapšen nitko tko dila “teške” droge kao kokain i slično… Zašto je to tako? Ne pita se nitko, a kad neki mladi čovjek počini kazneno djelo poput ovoga onda se na njega baca drvlje i kamenje i traži mu se dossijer iz doba pradjedova… koliko je ovo Društvo bolesno i ogrezlo u hipokrizam i trač to je nevjerovatno. Pravna Država ne postoji, Socijalna Država ne postoji, Ustavne odredbe se ne poštuju Društvo razjeda mito i korucija a kriminal je kruh naš svagdašnji a kriminalci, i to ne mislim na ove kao momak iz priče, već one koji dilaju, koji pljačkaju Državu i druge slične, kao da su Narodni idoli i na pijedestalu iznad Boga i Pravde. Nikoga ne zanima zašto, svi se bore za goli opstanak a u ratu svaki medij je opravdan. Novinarstvo dakle je samo još jedna kolateralna žrtva jedne opće društvene propasti i beznađa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime