Jučer je u Splitu došlo do trostrukog ubojstva. U samom centru Splita, u Ulici Šperun i u Radmilovićevoj ulici, došlo je do pucnjave iz automatskog oružja. Dva su muškarca umrla na licu mjesta, a treći je umro nešto kasnije u bolnici 

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban preminuli su na licu mjesta, dok je Torlak preminuo navečer u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije. Za njihovo ubojstvo osumnjičen je Filip Zavadlav, koji je inače pomorac. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Na konferenciji su bili Dražen Vitez, načelnik PU splitsko-dalmatinske, Marko Srdarević, zamjenik načelnika, i Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

“Uhitili smo osumnjičenog za ubojstvo”, potvrđeno je na početku presice.

“Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava”, rekao je načelnik policije Vitez.

“Moramo zahvaliti i građanima od kojih smo dobili imena, čak i ime i prezime osumnjičenih osoba. Analizirali smo sve podatke, isplanirali smo mjere i aktivnosti i 2 sata i 45 minuta nakon toga smo uhitili osumnjičenog. On nije pružao otpor. Priveden je i još traje krim obrada.

Preko 150 službenika je angažirano iz svih rodova policije…”, rekao je zamjenik načelnika Srdarević.

Još je troje privedenih

“Jučer nakon zaprimljene obavijesti da se naoružana osoba kreće po Varošu snimku smo proslijedili ljudima na terenu i odmah pokrenuli potragu. Vrlo brzo smo otkrili tko je to. Zasad ne možemo razgovarati o motivu. Imamo još 3 osobe na kriminalističkom istraživanju, njih ne dovodimo u vezu s kaznenim djelom, ali one imaju saznanja o tome”, rekao je Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije. Otkrio je da su oštećena i dva osobna vozila u kojima su bili ljudi. “Radi se o zalutalim mecima. Na mjestu događaja nađeno je 36 čahura”, otkrio je.

“Ove tri privedene osobe nemaju veze s izvršenjem ubojstva, ali imaju veze s nekim drugim kaznenim djelima koja imaju veze s kaznenim djelom trostrukog ubojstva. Jedna od tih osoba možda je isto bila meta napada”, rekao je Matković.

“U 45 minuta smo saznali na kojim adresama bi se osoba mogla nalaziti, našli smo 4 mjesta, istovremeno smo ušli u 4 objekta, u neke i nasilno, i u jednom smo ga našli. Znači, otkad smo potvrdili identitet, trebalo nam je 45 minuta za uhićenje. Zatečen je u društvu više osoba u kafiću Borsalino. I njegov brat je bio tamo.”

Policija nema saznanja o tome da je htio likvidirati još tri osobe.

Kako je moguće da su ti s desecima prijava bili na slobodi?

“Sve te osobe dolazile su u doticaj s policijom. Poduzimale su se mjere i radnje u okviru zakonskih ovlasti, od osobnih pretraga do pretraga domova… Počinitelj nije imao kaznenih djela. Zasad ne možemo dovesti događaj u vezu sa sukobom skupina”, rekao je Matković.

“Vodili smo računa da ni u jednom trenu ne budu u opasnosti druge osobe, ciljano smo radili na tome da ga bez opasnosti po druge uhitimo”, dodaje. (Index)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime