Dan nakon što je bio drugi u veleslalomu, Filip Zubčić je izborio mjesto i u drugoj vožnji slaloma za Svjetski kup u švicarskom Adelbodenu, ostvarivši 21. vrijeme u prvoj vožnji, u kojoj su dominirali domaći predstavnici s čak četvoricom skijaša među petoricom najboljih

U vodstvu je pobjednik posljednjeg slaloma iz talijanske Madonne di Campiglio Daniel Yule koji je trebao 53,15 sekundi za svladavanje staze koju je postavio hrvatski trener Mirko Kvastek.

Unutar pola sekunde zaostatka ugurala su se četvorica skijaša, a samo jedan od njih nije Švicarac, sljemenski pobjednik Francuz Clement Noel koji je za Yuleom zaostao 25 stotinki. Iza njega su trojica Švicaraca Ramon Zenhaeusern (+0.33), Tanguy Nef (+0,35) i Loic Meillard (+0,48).

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić je sa startnim brojem 48 i uz veliku pogrešku na ulazu u ciljnu strminu, uspio zaostati za Yuleom 1,24 sekunde, što mu je donijelo 21. mjesto.

Nažalost, ostali hrvatski predstavnici nisu uspjeli iskoristiti stazu koju je postavio trener Istoka Rodeša. Tako je Varaždinac pogriješio već prije prvog prolaznog vremena i izletio sa staze, dok su Elias Kolega i Matej Vidović skijali s premalo agresivnosti.

Kolega za vodećim zaostao 2,18 sekundi i osvojio 40. mjesto, a Vidović je sa zaostatkom 3,04 sekunde bio 49. Najmlađi član reprezentacije Samuel Kolega, koji je startao kao posljednji s brojem 77, osvojio je 50. mjesto zaostavši za Yuleom 3,20 sekundi.

Jedno od najvećih iznenađenja prve vožnje bio je Norvežanin Atle Lie McGrath, koji je sa startnim brojem 75 ostvario 14. rezultat prve vožnje i zaostao samo 89 stotinki za vodećim.

Druga slalomska vožnja će startati u 13.30 sati. (Dnevnik)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime