Hrvatski skijaš Filip Zubčić je ostvario treće postolje sezone u veleslalomu. Danas je u švicarskom Adelbodenu bio drugoplasirani iza Francuza Alexisa Pinturaulta

Zubčić je vozio odlično i osvojio novih 80 bodova čime je skočio na četvrto mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Odermatt je bio samo sedam stotinki sporiji od Zubčića

U svoju je drugu vožnju ušao bez kalkulacija te se njegova prednost ni na jednom prolazu nije spuštala ispod sekunde u odnosu na tada vodećeg Aamodta Kildea. Na kraju svoje druge vožnje dospio je na prvo mjesto sa sekundom i 17 stotinki prednosti nad spomenutim Norvežaninom.

Nakon njega je na stazu izašao domaći skijaš i vodeći u poretku veleslaloma Marco Odermatt koji je također vozio odlično, ali ni na jednom prolazu nije bio brži od Zubčića. U cilj je ipak ušao sa samo sedam stotinki zaostatka za hrvatskim skijašem.

Sljedeći veleslalom na rasporedu je već sutra opet u Adelbodenu

Ipak, od Zubčića je bolji bio vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Alexis Pinturault. Iz prve je vožnje donio 97 stotinki prednosti, a tu je prednost do kraja druge vožnje još povećao na sekundu i četiri stotinke.

Zubčić je smanjio zaostatak za vodećim Odermattom u ukupnom poretku veleslaloma. Sada ima 288 bodova, 62 manje od spomenutog Švicarca i 52 manje od Alexisa Pinturaulta.

 U ukupnom poretku Svjetskog kupa Zubčić je sada četvrti s 375 bodova, 200 manje od Pinturaulta.

Sljedeći veleslalom je već sutra, također u Adelbodenu, a u nedjelju je na rasporedu slalom. (INDEX)