Širokih ramena, ali uskih pogleda, Peđa Grbin, predsjednik trajno posrnulog SDP-a nakon izbora Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika istom prijeti “nogom u guzicu”

Bezveznjak Peđa Grbin istu je “prijetnju” uputio i premijeru Andreju Plenkoviću, aludirajući na parlamentarne izbore kada će, po njemu, HDZ izgubiti izbore.

Peđa Grbin, naravno, govori gluposti. Nije mu prvi put. Izađe pred kamere i krene baljezgati kao danas kada je Turudiću i Plenkoviću zaprijetio nogom u guzicu. Obzirom da Peđa Grbin nije svjestan određenih činjenica, a što dokazuju njegovi bezvezni javni istupi, dužni smo ih istaknuti.

Kao prvo, HDZ trenutno nema konkurencije na jalovoj političkoj sceni u Hrvatskoj. SDP zasigurno nije ni blizu tome da postane iole ozbiljna prijetnja Plenkovićevom HDZ-u. Nisu ni bukači iz platforme MOŽEMO konkurencija HDZ-u. U MOST-u se trude uvjeriti javnost kako je HDZ odgovoran za visoku stopu kriminala, korupcije zbog koje pati svaki Hrvat. Vjerojatno su u pravu, ali ni oni nisu konkurencija Plenkoviću. Domovinski pokret koji je podijeljen na one koji jedva čekaju ući u koaliciju sa HDZ-om i one koji to ne žele nema dovoljnu podršku birača u cilju osvajanja dvoznamenkastog broja saborskih zastupnika.

Kao drugo, Andrej Plenković kao mozak svih operacija na razini HDZ-a i Vlade RH, za razliku od Peđe Grbina i njemu sličnih, jako malo spava. Noći provodi razmišljajući o brojnim temama, skicirajući strategije koje onda uz pomoć svojih poslušnika provodi u djelo. Nekom drugom bi podočnjaci bili do poda, ali ne i Plenkoviću. Taj je naviknuo puno raditi i ne gubiti vrijeme na spavanje. Nekako kao i Nikola Tesla u svojim najboljim danima stvaralaštva.

Kao treće, Andrej Plenković zna da je HDZ u dobrom dijelu šaka jada, ali isto tako zna da su svi ostali još veća šaka jada na koju malo tko računa. Kako bi podebljao anketne rezultate koji predviđaju 55 saborskih mandata, dakle, 20 manje od polovice, Andrej Plenković je poduzeo vrlo konkretne korake kako bi rejting sa 55 skočio na 65 ili 67. Uz pomoć vjernih pratitelja iz HNS-a, HSLS-a, manjinaca, ponajviše Milorada Pupovca, Plenković zna da će imati većinu u Saboru i u novom sazivu nakon parlamentarnih izbora u rujnu ove godine. Kako bi bio siguran u svoje znanje, izabrao je svog državnog odvjetnika, provest će izbor sudaca za Ustavni sud u svibnju, nagodio se sa sucima, liječnicima, profesorima za veće plaće. Pored povećanja plaća za državne službenike i namještenike do izbora će vjerojatno uslijediti još jedno povećanje, a to čini čvrstu izbornu bazu za HDZ sa cca. 550.000 potencijalnih glasova.

Imamo još i četvrto, peto, šesto…, ali ne želimo bezveznjaka Peđu Grbina opterećivati sa previše informacija. I ovo mu je previše. Dakle, ako će netko dobiti nogu u guzicu, to sigurno neće biti Ivan Turudić i Andrej Plenković već Peđa Grbin koji je svojim vođenjem stranke, SDP doveo na najniže grane još od početka devedesetih. Peđi Grbinu nakon poraza u rujnu za kada su predviđeni parlamentarni izbori slijedi noga u guzicu. I to ne jedna. Nogu u guzicu dobit će od birača, a onda još jednu i od vlastitih članova stranke kada im dođe do glave da su se kroz ušicu igle provukli u Sabor i opstali kao beznačajna parlamentarna stranka.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime