Nakon hladne i na dalmatinskim planinama snježne noći, ciklona Viktorija donijela je bijeli Uskrs i u nizinskim predjelima pa se uz mjesta u Imotskoj krajini zabijelilo na području Muća, a susnježica je počela padati i u Dugopolju.

Posvuda je osjetno zahladilo pa su se temperature spustile do nule, a na biokovskom svetom Juri izmjereno je smrznutih minus 6 stupnjeva. Tamo gdje nije bilo snijega pala je kiša, oborina je bilo na šibenskom području, te posvuda na splitskom području, najviše na otocima, te u Šestanovcu. Loše vrijeme mnogima je pokvarilo planove za blagdane, a valja znati kako će glavnina ciklone ‘udariti’ tijekom današnjeg dana pa kišobrane i toplu odjeću valja imati pri ruci.

Ne pamte ni najstariji

Ne pamte ni najstariji ovakav bijeli Uskrs s ovako naglom promjenom vremena. Na Berinovcu i na Kljenovcu u općini Lokvičići iza 10 sati već ga ima više od deset centimetara. Na Golom brdu, glavnom pravcu Imoćana prema Tunelu sveti Ilija i autocesti teško je prometovati jer prometnica nije očišćena. Snijeg i dalje pada i ako dođe do bure i niskih temperatura moglo bi biti i većih problema. Već su zabilježene i prometne nesreće, srećom bez veliki posljedica. Na Golom brdu na državnoj prometnici Grubine-Zagvozd došlo je do iskliznuća jednog automobila. Ralice zimske službe upućene su na teren, a dolazi i do zastoja prometa. Ne idite ovom prometnicom bez zimske opreme.

Mećava u Aržanu

Deset centimetara snijega palo je u Aržanu. Tamo u nedjelju izjutra pada uz buru. Prava mećava. Ima ga desetak centimetara i na Berinovcu, šest do sedam centimetara u Slivnu. Rascvjetale voćke pokrivene su snijegom i sudbina im je, kako vele stručnjaci, upitna, jer se i temperatura spustila ispod ništice. Prometnice su za sada još prohodne, sretan je onaj koji na predjelima poput Golog brda u pravcu Zagvozda ili prema Aržanu još ima na automobilu zimske gume. Svakako, zima u Imotskoj krajini nije kazala svoju posljednju. Samo da ne bude gore. (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime