Budući da najnovije vremenske prognoze govore o dolasku hladnijeg vremena, a spominje se i mogućnost snijega u gorskim krajevima, HAC je objavio priopćenje u kojem tvrde da su spremni za zimske uvjete

“Iako je relativno toplo za ovo doba godine, radnici HAC-a spremni su za prvi snijeg, naročito na zimskim dionicama u Lici i Gorskom kotaru, piše Index. Autoceste su na brdskim dionicama u zimskom režimu već od 15.10., a od 1.11. i na svim ostalim dionicama. Zimska služba na autocestama traje 24 sata, 7 dana u tjednu.

Podsjećamo sve vozače da je od 15. 11. do 15. 4. obvezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom podrazumijevaju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Apeliramo na naše korisnike da na vrijeme pripreme svoje vozilo za zimske uvjete, u tome im može pomoći i naš letak sa savjetima, a koji će biti dostupan na našem webu i svim naplatnim postajama te prodajnim uredima”, priopćili su iz HAC-a te objavili neke podatke o zimskoj službi. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime