Na atraktivnoj lokaciji uz more u Baškoj Vodi nedavno su započeli građevinski radovi zbog kojih je više čitatelja kontaktiralo redakciju portala Megamedia

Anto Čović

Ali ne samo redakciju portala, već i nadležne službe u Općini Baška Voda te Splitsko-dalmatinskoj županiji odnosno građevinskoj inspekciji.

Čitatelji tvrde da je riječ o zemljištu na kojem se ne smije graditi jer je riječ o hotelsko- turističkoj zoni za koju je potrebno napraviti DPU (Detaljni plan uređenja).

Tako misle i građevinski inspektori iz Splita koji su po prijavi došli na teren i zatvorili gradilište ogradivši ga trakom. Međutim, investitor Anto Čović nastavio je graditi.

– Nema govora o ilegalnoj gradnji. Svojedobno sam kupio ovo zemljište koje je tada bilo poljoprivredno i na zemljištu je bila kućica te sam 2013. Godine zatražio legalizaciju. U međuvremenu je kućica postala trošna, opasna za ljude, te sam pristupio sanaciji kućice s podrumom i prizemljem u sklopu koje je i septička jama te vodosprema. Kontaktirao sam općinu Baška Voda, izvijestio ih o radovima, podigao ogradni zid visine 1,60 metara na što imam zakonsko pravo te po saznanju da je u blizini planirana šetnica, pomaknu sam se sa zidom na svojoj zemlji od 6-8 metara, a sve kako ne bih smetano budućoj šetnici i to je sve, kazao nam je Anto Čović.

U Općini Baška Voda doznajemo da budno prate radove koje vrši Anto Čović te da načelnik Josko Roščić svakodnevno podsjeća pročelnicu Ivanu Ursić da o poduzetim radovima službeno izvijesti nadležne institucije te da šalje komunalne redare na teren kako bi snimili promjene na gradilištu.

– Bila je donedavno rampa na cesti koja vodi do spornog gradilišta i mi smo ju zatvorili kako bi onemogućili investitora da pristupi , po nama, ilegalnom gradilištu. U međuvremenu je netko ispilao rampu pa se sada nesmetano može doći do gradilišta, rekli su nam u Općini Baška Voda.
U Baškoj Vodi kao i u ostatku Hrvatske sve vrvi od administrativnih apsurda. Tako je i sa gradnjom u hotelijersko turističkim zonama. Općina Baška Voda davno je usvojila Prostorni plan sa definiranom strogom namjenom određenih građevinskih područja.

Međutim, do danas primjerice nisu donijeli DPU-ove kako bi omogućili potencijalnim investitorima da izgrade ono što je Prostornim planom i budućim DPU-om zacrtano. Tako s jedne strane imamo investitora Kruna Žulja koji za koji tjedan počinje izgradnju hotela po građevinskoj dozvoli koju je čekao 15 godina i s druge strane Antu Čovića koji nema vremena čekati 15 godina i gradi unatoč zabrani.

Ako je suditi po ovoj dvojici investitora i njihovim osobnim iskustvima, u Baškoj Vodi se može graditi ili na crno ili čekati da se načelnik Josko Roščić smiluje i dozvoli gradnju te za to bude nagrađen. Naime, Josko Roščić je Kruna Žulja opstruirao punih 15 godina, nije mu dao graditi moderan hotel sa 270 ležajeva u građevinskoj zoni i zemlju pretvara u neizgrađenu parcelu. Nakon pravnih bitki i dobivenog rata, Kruno Žulj dobio je dozvolu za gradnju hotela prema zakonu koji je vrijedio prije 15 godina! Ima li vremena Anto Čović čekati 15 godina? Naravno da nema i poučen iskustvom Kruna Žulja, prirodno je da nastavlja gradnju.  

1 KOMENTAR

 1. Anto Ćović, je poznati radi-holičar i sigurni smo da svojim radom neće naškoditi ni mjestu ni ljudima, ali da će pristati na reketarenje u to smo sigurni da neće.
  Naprijed Anto Ćović

 2. Anto Covic je rado-davaoc mita pa je tako i ova građevina nikla kao i ona na magistrali di me je stra kad se otvore vrata da ne zapnem retrovizorom.Rampa je sluzila da budale misle da je opcina zabranila prolaz,zasto nisu podnili kaznenu prijavu za unistenje imovine?Zasto Roscic ne ode do Stazice i pred kamerama javne nacionnalne televizije zatrazi zaustavljanje crne gradnje?Aj ne serite svi, jer svi znamo da je i u ovom slucaju omastio brk.Da je prista Zulj na ucjenu(300.000€) davno bi hotel bio napravljen.Sve sta je Covic radio,pa i ovo je uz nacelnikov blagosov.

 3. Tako je Vlav!!!! Nije moguće da tako glupih ljudi-osoba ima u B..Jasno je svima da Roščić uzima mito, a Čović rado daje pare. E sad se okuražio ovim sportom R-Ž uvidio je da više Roščić nesmijete upitati MITO pa krenuo dgalnl raditi.
  Svi mi znamo da je tu bila drvena braka koju je Čović napravio nakon kupnje te zemlje pa je želi gle čuda “legalizirao” još dograditi podrum, prizemlje pa napravi i kat kad nije starija od 1968.
  Šta se debilima Čović može legalizirao?
  Ma kretenu čvrsti objekata u kojem se stanuje, a ne drvena braka u kojoj se drzao alat kojeg tamo nije bilo…
  Idi govno u Sarajevski odakle si i došao pa to prodaji silu…

 4. Sta je sad licemjerni smradu Josko Roscicu,odgovor iz opcine nije bas uvjerljiv da radite na tome da zaustavite nelegalno gradenje…di je sad policija,redari ko u drugim slucajevima.poceo si pomalo jest svoja govna ….

 5. Baš super da je općina zatvorila rampu i onemogućila prilaz državnoj imovini. Molio bih nadležne institucije da ustanove tko je naredio i tko je zatvorio rampu, jer za sprečavanje i ometanje u korištenju državne imovine (ceste, potoci i slično.), propisana je zatvorska kazna.
  Općinari, pogledajte malo prerise iz katastra i suda, tko je vlasnik čega, i gdje smijete/nesmijete postavljati rampice!!!!

 6. Anto junače prijatelju samo udri, gradi, dozvola će doć, rošćiću tutni štogod za kavu i sve će bit ok…. samo naprid sokole radi, gradi neka te ne zabrinjavaju pasi i lavež iz mahale male………………. UDRIIIII!!!!!!!

 7. VLAVU-ANTE, prijatelju moj dobri, o mitu i korupciji, molim te, nemoj suditi na svom primjeru, kako je opće poznato, a i ti to sam znaš da si ti uzeo najviše mita i korupcije, te da si ti najviše na Makarskoj rivijeri zloupotrijebio tvoju bivšu državnu firmu, te ti je sad za sve kriv navodno Joško Roščić i rukovodstvo Baške vode, a ne vidiš sebe gdje si preko 20 godina zloupotrebljavao bivšu firmu, to svi znaju a i ti sam.

  Toliko za sada prijatelju moj dobri!

  • A de mi reci Anto,koliko si odkad se bavis građevinom,u toj firmi podilio novaca za dobivanje prikljucaka mimo procedura?
   Anto,Anto……”Tko je bez grijeha nek baci kamen prvi”

   • Eto baci ti prvi taj kamen.
    Kad si toliko pametan i znas da je kao tako to istina, uzmi digitron pa sam izracunaj, “pametnjakoviću”.
    Zavist i ljubomora na uspješne ljude su čudna i neizliječiva bolest, stoga primite moju sućut!

    • “Uspjesni ljudi”?S đavlon doslo a s đavlon ce i otic.
     Pa i prijasnjim vlasnicima zemlje je tako bilo.
     Na kraju niko nista nije odnio,i svima dosta dva kvadrata.

 8. Cekaj je li se ovo Ante vlav javlja oni ante sta je u elektro dalmacije radijo? Hahaha pa ko o cemu kurva o postenju hahaha a moj ante pa sta ti mislis da smo mi svi ludi i ne znamo sta si radio dok si moga, dok si bio u hepa pa bio si glavna LOPINA sican se ko jucer kad sam napravila dva apartmana nisam kinte imala dite mi bilo bolesno molila sam te ko boga da mi spojis struju nisam prijljucak mogla dobit jer nisam imala papire a ti mi trazio 10 000 kuna a nisam imala molila te da ti dam posli lita a ti ni cut. Sve si ljude opljacka i lihvario dok si moga eee ante prosa krubin pir. I onda se cudi sta popusis na izborima pa nije niko lud a sad glumis svetca. Ante covic se nikad nije dira u me niti ja u njega neka gradi covik sta me briga sta ce on radit dok mene ne dira

 9. Pomišala si lončiće u Hep-u su dva Anta. Baškovođanin je vodio Održavanje i Tućepljanin on radi na priključcima.Baškovođanin ti nije mogao dati priključak jer je on vodio Održavanje .Koje laži pišeš , jadno ti je tvoje dite , sva srića za njega da ga nikad nećeš ni imat.

 10. kad čovik pogleda od osnutka ovog portala do danas ,najviše tekstova o Baškoj Vodi. Jadnici svi redom,od lopine Roščića do vas koji ga branite pa do onih koji ga napadaju pa do vaši poštenih investitora. Najvažnije da vi nedeljom kao pravi hrvatski katolici napunite crkvu,izmolite par očenaša ,i nakon toga opet počinjete srati jedan protiv drugoga. Najveći prevrtljivci ,od velikih Jugoslavena do najvećih katolika.Za povratiti od vas.

 11. Iz članka je vidljivo kako su Čovića isprijavljivali mnogi i na sve strane….. meni je to gore od eventualnog ilegalnog rada investitora jer šta mene briga šta radi neko na svojem terenu (jer da nije njegov radio ne bi na tuđem) di gradi i kome gradi… bolje da se gradi nego da se zmije kote… ali ovde niko ništa ne smi i ne može radit jer triba prije napravit DPU PPU CPU ZPU i sve U… nekome trpat u žepe i dobro ih natrpat, prvo načelniku, onda županijskim rukicama, onda inspektoratima, ovima i onima pa nakon miseci trpanja žepa i janjaca i tripica po oštarijama, možda se gospoda udostoje dat ti, nakon debele uplate, naravno, dozvolu… onda kad dobiješ dozvolu opet triba trpat žepe za uporabnu dozvolu, pa općinski doprinosi, porezi prirezi i nameti, smeće, komunalije i ostale papancije….. a di su infrastrukture, ta je čovičeva zona predviđena planom za T2 znači obiteljske hotele i slično, a Žulj u istoj zoni 15 godina ne da načelnik da gradi hotelić jer nije natrpa u žepe… a načelnik nije doveo vodu ni struju samo je Žulju metnio blok da ni autom ne more na teren doć… a onda je kriv i kriminalac luđak i šta sve ne onaj koji radi…. a nisu načelnik, općina, županija, inspekcije i ostali uhljebovići koji postoju da jude koču, nedaju, branu i čuvaju zmijska legla i ne daju judima živit ni radit! ZATO BRAVO ANTE, RADI, GRADI, I NE DAJ NIKOME NIŠTA NEKA CRKNU GAMAD UHLJEBOVIĆKA I ZAVIDNA!!!!!

 12. Udri radi gradi anto sa ilidze sarajevske nek se kumunisti ceskaju po guzici
  Kad su prodavali i pare brojili nisu se bunili
  Jeba vas drug tito i ivica racan koje moga zamisliti lani da ce bozic slavit partizani
  ZA DOM SPREMNI …….

  • Bas ti je dobar komentar.Anto,zet covjeka Udbasa,isti skolovao zeta po Dojclandu da bude dobar,lojalan Partiji i Udbi.Ante obozava ovakvu Hrvatsku u kojoj samo “njihova”rodbina ima prosperitet,pravosuđe koje im je aparat zastite,policija aparat represije,inspekcije aparat bogacenja.Anto je radio i radit ce,Roscic je vladao i vladat ce,Željko Jurisic Pačo uskrsa i opet “nadzire”,Jurica Topic je direktovao i direktovat ce,Jaksa Medic takoder,Đani Radic takoder,Tonci Topic procelnik degradiran a placa ista…….Primjera koliko oces a samo jedna stvar zajednicka-svi su onda u Yugi bili blizu vlasti,a sada boju prominili i upravljaju opcinom i žaru i palu mitom,korupcijom,ucjenom……
   Uvijek Za Dom Spreman ali ovaj “njihov” nikad vise.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime