Dva dana ostala su do, za Mostar povijesnih izbora. Mnogi su se kandidirali, mnogi žele promjene, no za promjenama najviše vape građani

Među brojnim kandidatima za vijećnice i vijećnike ima poznatih i manje poznatih, kvalitetnih i manje kvalitetnih kandidata. Boška Ćavar po mnogočemu odskače.  Kandidatkinja je Naše stranke na listi BH bloka, pa iako joj je ovo prvi politički angažman, mostarskoj javnosti je itekako poznata.

Naime, 2018.godine ustala je protiv ilegalne gradnje ispred zgrade u Mostaru u kojoj stanuje. Gotovo preko noći je nastala nekakva rupa iz koje je trebao niknuti veliki objekt. Ustrajnošću, aktivizmom, nesebičnošću Boške Ćavar, gradske vlasti naložile su zatrpavanje ilegalne rupe. Boška Ćavar nije za to dobila ni buket ruža, niti zahvalu gradskih vlasti, no nije ostala ni praznih ruku. Prije nekoliko dana policija joj je uručila poziv za obavijesni razgovor po prijavi dvojice poduzetnika. Optužiše Bošku Ćavar da ih je reketarila, tražila nekakve stanove.

Mnogi korupcijom zaraženi sumnjivci koji glume uglednike u Mostaru nadali su se da će Boška Ćavar odustati od izborne utrke, no ona je ustrajala. – Slabo me poznaju kad su mislili da će me policijski poziv ustrašiti. Ta rupa o kojoj svi pišu nije jedini problem u Mostaru već mala kap u moru anomalija na štetu građana. Mi građani Mostara žrtve smo politike, a u međuvremenu smo svi u većoj ili manjoj mjeri oboljeli od Stockholmskog sindroma. Vezali smo se uz zlostavljače. No sada imamo povijesnu priliku uzeti sudbinu u svoje ruke i svojim glasom promijeniti budućnost Mostara, kazala je za portal Megamedia Boška Ćavar.

Boška Ćavar u društvu svoje kćeri Mirne Marić…

Kao ponosna supruga, majka i baka, Boška Ćavar priželjkuje korijenite promjene u svom gradu. Njezine dvije kćeri su zbog povoljnijih uvjeta, bolje kvalitete življenja odselile u inozemstvo. – Bila bih najsretnija majka da su moja djeca bliže, da ih mogu vidjeti kad god poželim. S jedne strane sam sretna i zadovoljna jer obje imaju kvalitetan život u državi s uređenim društvom. S druge strane želim pomoći svim mostarskim majkama čija djeca žele otići u inozemstvo. Želim svojim djelima, svojim političkim angažmanom pokrenuti stvari. Mostar može i mora bolje!, odlučno će Boška Ćavar.

U rijetkim trenucima kada je barem dio obitelji na okupu: Suprug Kemal, sestra Mara, Boška Ćavar i dvoje unučadi
Boška Ćavar u društvu svoje druge kćeri, Vesne Marić

Teško je procijeniti koliko će birača izaći na nedjeljne izbore, no povijest nas uči da je doista svaki glas bitan.

– Najlakše je iz udobnosti svoga doma kritizirati kako u Mostaru ne valja ovo ili ono. Tako je bilo i sa rupom ispred zgrade u kojoj stanujem. Svi su gledali u tu rupu, rijetki su reagirali. Svojim primjerom sam pokazala i dokazala da se sve može kad se hoće. Da je ponekad dovoljan jedan čovjek pa da se stvari pokrenu. Stoga pozivam Mostarke i Mostarce da u nedjelju izdvoje malo svog dragocjenog vremena i da se upute prema biralištima. Neka glasuju po svojoj savjesti, kazala nam je Boška Ćavar.