Danas je u Maloj vijećnici Grada Zadra održana službena primopredaja gradonačelničke dužnosti. Od dosadašnjeg gradonačelnika Grada Zadra, koji je tu dužnost obnašao u proteklom četverogodišnjem mandatu, Božidara Kalmete, dužnost je preuzeo je novoizabrani gradonačelnik  Branko Dukić.

– Gradonačelničku dužnost obnašao sam u nekoliko mandata ali uvijek odgovorno i savjesno i samo s jednim ciljem, a to je napredak našega grada i bolji život svih nas koji u njemu živimo. Želio bih ovom prigodom zahvaliti svim svojim suradnicima na partnerskom odnosu i predanom radu jer gradonačelnik ništa ne može sam, već je za obavljanje dobrog posla neophodan dobar tim stručnih i vrijednih suradnika koji će ideje dovesti do realizacije, kazao je u toj prigodi Kalmeta te naglasio kako su višegodišnji rad i politika razvoja grada prepoznati i potvrđeni od građana Zadra koji su svoje povjerenje poklonili kandidatu HDZ-a i koalicijskih partnera, Branku Dukiću.
– S ponosom danas predajem gradonačelničku dužnost u jednom uređenom sustavu gradske uprave. Mnogi su projekti realizirani, mnogi u tijeku, a još mnogi u pripremi i siguran sam kako će i mandat našeg novog gradonačelnika biti uspješan i na korist svim našim sugrađanima.
Podsjećajući na bezuvjetno mišljenje Državne revizije za poslovanje gradske uprave te priznanje za transparentnost proračuna Grada Zadra od strane Instituta za javne financije, Božidar Kalmeta informirao je novoizabranog zadarskog gradonačelnika o stanju proračuna. Naveo je kako je 2016. godina s ukupno 413,5 milijuna kuna prihoda Grada Zadra i njegovih proračunskih korisnika završila viškom od 1,023 milijuna kuna. Ističući trend smanjenja proračunskog deficita, naveo je i kako je do 20. svibnja ove godine ostvareno 140 milijuna kuna prihoda uz višak prihoda nad rashodima od 11 milijuna kuna.
Preuzimajući gradonačelničku dužnost Branko Dukić je naglasio važnost kontinuiteta rada gradske uprave, prije svega u provođenju planiranih i započetih kapitalnih projekata Grada Zadra.  – Prije svega imam potrebu još jednom zahvaliti građanima grada Zadra na podršci koju su mi dali na ovim lokalnim izborima ali i time ukazali čast upravljanja gradom koji je posljednjih godina napredovao više nego i jedan drugi grad u Hrvatskoj. Velika je to odgovornost ali sam siguran da ćemo na temeljima rada dosadašnjih uprava napraviti novi iskorak – kazao je Dukić i iskazao optimizam u provođenju daljnjih razvojnih planova Grada Zadra.
– Cilj je učvrstiti Zadar kao snažno administrativno, prometno, gospodarsko, obrazovno i kulturno središte.  Naš program rada gradske uprave donosi konkretne mjere za novi gospodarski uzlet, nova radna mjesta i još veću zaposlenost. To znači stabilnost, kontinuitet i brigu za svakog našeg sugrađanina. Učinit ću sve da, u okviru svojih ovlasti i ovlasti gradske uprave opravdam ukazano mi povjerenje i bit ću gradonačelnik svih građana, a gradska uprava će kao i do sada biti njima na usluzi, otvorena i transparentna, zaključio je novi zadarski gradonačelnik.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime