U organizaciji Ćiriličara Ćovića i Bravara iz Izbična u srijedu 22. svibnja 2019. godine održala se još jedna lakrdijaška predstava pod naslovom Dodjela Akšam muhura. Da nije tragično bilo bi komično

Ovaj cirkus s crvenim tepihom i komunističkim pečatom Hrvatima i bosanskohercegovačkoj javnosti se predstavlja kao događaj od javnog interesa i kao velebni event koji organiziraju Hrvati. Koji Hrvati? Ne, ne dragi čitatelji portala www.mega-media.hr ovaj cirkusanstki događaj na koji nasjedaju i predstavnici međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini organiziraju Jugosloveni i Ćiriličari. Svima njima je zajednička ideja „Regija kao treća Jugoslavija“. Iz govora organizatora i laureata jasno se vidi ideja bratstva i jedinstva, odnosno potenciranje Nove Jugoslavije. Da se razumijemo, cilj ovog teksta nije remetiti suživot različitih naroda i etniciteta koji žive u Bosni i Hercegovini od pamtivijeka, ali jeste dokazati čiitateljima kako nam ti jugoslavenski političari prodaju maglu, predstavljaju kako je u Bosni i Hercegovini med i mlijeko, kako se uvažavaju različitosti, a s druge strane pak već evo 8 mjeseci od održanih Općih izbora 2018. godine nema uspostavljene vlasti tih istih naroda i partija. U čemu je onda problem pitamo se? Problem današnje Bosne i Hercegovine je što su u strankama na vlasti vodeće osobe komunisti iz bivšeg totalitarističkog Titovog sustava poput ćiriličara Čovića, svojevremeno predsjednika radničkog savjeta Vazduhoplovne industrije SOKO Mostar, notorni bravar iz Izbična koji je bio posljednji predsjednik komunističke omladine ondašnje Skupštine Opštine Lištica.

Tijekove političkih mantri i tijekove novca, također nadziru kadrovi iz bivšeg komunističkog sustava u sva tri konstitutivna naroda. Jedini izlaz iz ove pat situacije je LUSTRACIJA, tako dugo očekivani proces koji se priželjkuje nakon pada komunizma i koju su provele sve postkomunističke zemlje na način da su onemogućili kadrovima iz totalitarističkog komunističkog sustava aktivno bavljenje politikom i sudjelovanje u izvršnoj vlasti. Jedino na taj način, današnja i buduća Bosna i Hercegovina kao ravnopravna zajednica sva tri konstitutivna naroda može doživjeti prosvjetljenje i napredak.

U jednom od govora laureata, točnije predugačkom govoru gospođe iz Tihaljine čuli smo kako velika hercegovačka i jugoslavenska grupacija ima u Austrijskoj poslovnici čak za čudo Božje zaposlenika „CRNCA“. Pa draga gospođo, ako ste tako veliki, multikonfesionalni i europski onda biste morali znati kako je izrac „CRNAC“ uvredljiv za ljude druge boje kože i nije poželjan u javnom diskursu. Jedna pouka širokobriješkoj ratnoj studentici: „Trebali ste kazati osoba crne boje kože radi u našoj poslovnici, ili pak osoba druge boje kože, a ne onako rasistički uporabiti izraz CRNAC, no ovo se ipak uči na redovitim oblicima studiranja na visokoškolskim institucijama, a ne u vihoru ratnih događanja i potpisivanja kojekakvih diploma. Toliko o vašoj europskoj i multikulturalnoj orijentiranosti. Spominjala je gospođa i odvjetničko društvo od kojega je sve krenulo, a mi bismo vas podsjetili na nekadašnjeg uvaženog  pokojnog odvjetnika iz Mostara i dokazanog Hrvata Znaora kojega je UDBA eliminirala iz pravosudnog života ondašnje Jugoslavije nakon upada odvjetničkog društva kojeg spominjete, a sve zaslugom vašeg pokojnog svekra koji je nakon toga preuzeo sve predmete po partijskom dekretu od odvjetnika Znaora kojega su smjestili iza rešetaka.

I na koncu ne primijetih na dodjeli Akšam muhura, je li laureat dodijeljen za najsiromašniju osobu u Bosni i Hercegovini za proteklu godinu? Zašto? Zato što organizatori ovih privatnih zabava na račun poreznih obveznika Bosne i Hercegovine žive Higlife i nisu ni blizu realnosti svojih naroda koje su osiromašili i doveli ih do prosjačkog štapa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime