Izvanzemaljci postoje i moguće je da su već među nama na Zemlji, smatra dr. Helen Sharman, prva britanska astronautkinja 

Ona je za časopis Observer rekla da negdje u svemiru sigurno ima života, piše BBC. “Izvanzemaljci postoje, to je sigurno”, kazala je Sharman dodavši da među milijardama zvijezda u svemiru “bez sumnje postoje brojni oblici života”.

Ova pedesetšestogodišnja kemičarka zaposlena na londonskome Kings Collegeu u povijest je ušla kad je 1991. godine posjetila sovjetsku svemirsku postaju Mir.

Misli da izvanzemaljci vjerojatno nisu poput ljudi. “Moguće je da su već među nama i da ih jednostavno ne možemo vidjeti”, kaže Sharman.

U intervjuu je istaknula da je frustrira to što mediji o njoj obično pišu kao o “prvoj Britanki u svemiru. Ja sam zapravo bila prva osoba iz Velike Britanije u svemiru jer u suprotnom bismo odmah pretpostavili da je riječ o muškarcu”.

“Kada je Tim Peake otišao u svemir, neki ljudi su me jednostavno zaboravili. Bilo bi ‘normalno’ da je muškarac otišao prvi pa mogu kazati da sam sretna što sam narušila taj red”, kazala je. 

U svemiru bila osam dana

Od sedmero Britanaca koji su bili u svemiru, Sharman je onamo otputovala prva. Kemičarka je kao 27-godišnjakinja u svemiru provela osam dana te tako postala jedna od najmlađih osoba koje su ondje boravile.

Zbog činjenice da je bila u svemiru, osvijestila je da su u životu važni ljudi, a ne materijalne stvari.

“Ondje gore smo imali sve što nam je potrebno da bismo preživjeli, odgovarajuću temperaturu, hranu, piće, sigurnost. Uopće nisam razmišljala o fizičkim stvarima koje posjedujem na Zemlji. A kada smo prelijetali iznad određenih dijelova planeta, uvijek smo razmišljali o ljudima koje volimo”, zaključila je Sharman. (Index)

5 KOMENTARI

  1. Tako teta kaži jugo komunistima da postoji Bog stvoritelj, koji živi na nebesima sa svojim duhovima,i među nama samo su nevidljivi jer su duhovi, i da uzvjeruju već jednom da je bitan Duh,a ne njihove stražjnjice za koje se bore,ali znanstvenice sumnjam da ćeš uspiti ,”majmuni” kada se uzvendžaju na banau i otrgnu njen plod šapom,onda misle da su oni stvorili svijet i da on pripada samo njima, a ne Bogu koji je ga stvorio i Duhovnom čovjeku poklonio !

  2. Aha to sve objašnjava…. U općini Baška Voda postoje mnogi koji začuđuju dugi niz godina svojim ponašanjem i djelom…. znači, to su Marsovci!!! Sad nam je sve jasno…. a Marsovcima nitko ništa ne može…

  3. Ukratko rečeno:Baška Voda+Makraska=petokraka,a ere kao i gaće danas:iste gaće nose,za petokrakom plaču, vidi samo rojsa,ivana i milu bandića,čovuća i ćorića,još vali Podgora i titina brodica,pa da marsovci počmu moliti ka i titina i jovankina “đeca”!

  4. U kratko rečeno:Baška Voda+Makarska=petokraka,a ere, kao i gaće danas:iste gaće nose,za petokrakom plaču,vidi samo rojsa, ivana i milu bandića,čovićai, ćorića, još vali Podgora i titina brodica,pa da marsovci počmu moliti ka titina i jovankina “đeca”!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime