Lijep je dan, prvo je što je novoizabrani predsjednik Zoran Milanović rekao novinarima koji su ga zaskočili ispred njegove zgrade

Otkrio je kako slaže “slagalicu” sa savjetnicima već neko vrijeme, ali o tome će sve reći na vrijeme.

Na pitanje o čemu je razgovarao s Plenkovićem, rekao je da su razgovarali o državi.

“Jučer sam odgovarao na poruke, razgovarao s ljudima iz Hrvatske, Europe i svijeta. Već sam rekao da ćemo Plenković i ja biti najbolji prijatelji u okvirima politike i koliko je to moguće u tim okvirima”, komentirao je Milanović.

Još ne zna kada će biti inauguracija.

“Pričao sam i s Erdoganom oko pola sata, bilo je zanimljivo. Vučić me nije zvao, nema veze. Sve što sam ja rekao je faktografski točno. Radit ćemo posao kako se radi, radi se o odnosima s državom… I konzultirat ću se s vladom. Neću ih zaskakati, bio sam na drugoj strani i znam kako je to kad netko igra prljavo”, otkrio je Milanović.

Upitan da komentira premijerovu izjavu iz izborne noći da očekuje tvrdu kohabitaciju s Milanovićem, novoizabrani predsjednik kaže da ne zna što je to.

“Ne znam što znači ‘tvrda kohabitacija'”, treba pogledati u Ustav, prenosi N1.

Milanović je kazao kako će se sigurno ovih dana sastati s Plenkovićem. 

“Neću izmještati ured po Hrvatskoj, to je stvar ukusa”, također je rekao u razgovoru s novinarima.

O Kolindinoj budućnosti

Kazao je kako će predložiti još uvijek aktualnu predsjednicu za veleposlaničko mjesto. “Nije odgovorna za nikakva kaznena djela i bila je predsjednica.”

O vraćanju Titove biste

O vraćanju Titove biste na Pantovčak kaže da nije razmišljao o tome. “Pantovčak nije muzej. Hrvatski predsjednici su četvero. Ovo ranije možemo ići do kralja Tomislava”, rekao je Milanović. 

Naglasio je kako će njegovi savjetnici biti iskusni ljudi.

“Ja ću se truditi da budu najbolji”, rekao je novoizabrani predsjednik. 

Hoće li bivši čelnik SOA-e Dragan Lozančić biti njegov savjetnik, Milanović još ne zna.

“On je aktivan u nekakvim međunarodnim institutima. Ima prilično visoku reputaciju, pitanje je isplati li se to njemu”, ističe. (Index)

2 KOMENTARI

  1. Vučić ga nije zvao. Nema veze. Velika faca svi ga trebaju zvat. Trump, Johnson, Macron, Putin, Roščić svi su ga sigurno zvali. Da im nema papira u zahodu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime