27-godišnji Britanac Douglas Cane u Zadru je osuđen na 25 godina zatvora zbog ubojstva na Zrću krajem lipnja 2018. godine. Osuđen je zbog ubojstva i dva pokušaja ubojstva

Tužiteljstvo je Canea teretilo da je 27. lipnja oko 5:30 ispred noćnog kluba na plaži Zrće “nakon kratkotrajnog provociranja i svađe” sa žrtvom i dvojicom njegovih prijatelja 27-godišnjem Britancu zabio oštri predmet u lijevu stranu prsišta te je ovaj “uslijed presječene vene i aorte iskrvario i preminuo”.

U trenutku kad je jedan od prijatelja priskočio u pomoć oštećeniku, Cane je, tvrdilo je tužiteljstvo, “i njemu oštrim predmetom zadao više ubodnih rana u torakalni dio leđa i desnog bedra uslijed čega je došlo do otvorene rane prsnog koša (teška i po život opasna ozljeda), a život mu je spašen žurnom liječničkom intervencijom”.

Tereti ga se da je potom oštrim predmetom zamahnuo prema drugom prijatelju, ali ga nije pogodio u vitalni dio tijela, nego u lijevu natkoljenicu i potkoljenicu, uslijed čega je zadobio otvorenu ranu bedra i ubodnu ranu lijeve potkoljenice.

Cane je uhićen u pokušaju bijega dan nakon ubojstva u splitskoj zračnoj luci. Kako bi prikrio identitet, prije bijega je ošišao gustu crnu kosu i obrijao glavu. (Index)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime