Gradonačelnik posljednih dana iskače iz paštete. Upregnuo je portale kako bi izborio još jedan saborski mandat nakon razlaza s MOST-om, a podsjećamo kako je i član županijske skupštine. Fotelja nikad dosta, piše vrgorački HDZ u svom priopćenju kojeg objavljujemo u nastavku

S obzirom da redom proziva druge za nerad, analizirali smo saborsku statistiku gradonačelnika i (ne)prisutnost na glasanjima u 2018/19.? Hrvatski sabor je mjesto na kojem se donose zakoni ove države upravo – glasanjem, a upada u oči kako spomenuti nije bio ni na jednom u razdoblju siječanj-kolovoz 2019., osim kratko u veljači. Nemala saborska plaća gradonačelnika iznosi oko 21.000 kuna bruto, pa ga pitamo je li uredno primio tih 7 plaća? Je li ga stid prozivati druge za nerad dok se on preko pola godine nije pojavio na saborskom glasanju? Je li ga stid što je u 2018. na glasovanjima bio prisutan oko 52% vremena što bi bila ocjena -2, ako i toliko? Je li ga stid što je u 2019. bio prisutan oko 19% što bi bila čista – jedinica?

Prosječna sveukupna nazočnost gradonačelnika na saborskim glasanjima je 33%, što znači da 2/3 saborskog mandata nije bio na radnom mjestu za koje prima plaću, a koje je, naglašavamo, svojevoljno izabrao ušavši u sabor kao zamjena. Je li gradonačelnik neradnik i “j…vjetar” prema kriterijima koje je sam postavio? I najvažnije, ako 2/3 vremena nije bio prisutan, hoće li vratiti 17 od 25 saborskih plaća?!

HDZ Vrgorac

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime