U politiku je ušao na velika vrata, pobjediviši na prijevremenim lokalnim izborima u Vrgorcu 2016. godine sa svojom Nezavisnom listom mladih. Izborni trijumf, Ante Pranić ponovio je 2017.godine,a onda je kao kandidat MOST-a okusio slatkoću sjedenja u Saboru

NA prošlim parlamentarnim izborima, Ante Pranić je napravio kardinalnu grešku okrećući leđa NLM-u i osnivajući sa suradnicima nekakvu bezveznu stranku s imenom i prezimenom. U NLM-u su bili šokirani i bilo je pitanje dana kada će ga izbaciti iz svojih redova.

Na lokalnim izborima u svibnju ove godine, Ante Pranić ide korak dalje i sa brojnim partnerima kreće u bitku za župana Splitsko-dalmatinske županije, no HDZ je za njega ipak bio prejak. U međuvremenu je zbog borbe na županijskoj razini, odustao od nove kandidature za gradonačelnika Vrgorca i bio je to njegov kraj političke karijere. Pola godine kasnije, Ante Pranić predstavlja političkog mrtvaca, a novu karijeru gradit će kod svojih političkih pokrovitelja, u grupaciji Braće Pivac, odnosno u zagrebačkom Krašu.

Odlaskom Ante Pranića, kojem se ne može osporiti izniman talent za politiku, u Vrgorcu će vjerojatno početi puhati neki novi politički vjetrovi, a čime bi oporbeni HDZ mogao značajno profitirati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime