Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je neposrednu optužnicu protiv 56-godišnje S.K.L. iz Sinja zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave gdje je lažnu ispravu uporabila kao pravu, a djelo je počinjeno glede javne isprave

Uvod u priču počinje kada je Upravno vijeće Dječjeg vrtića “Trilj” raspisalo natječaj za radno mjesto odgajateljice, na kojeg se ova 56-godišnjakinja javila u travnju mjesecu ove godine te je među potrebnom dokumentacijom dostavila i uvjerenje staro tri dana da se protiv nje pred Općinskim prekršajnim sudom u Splitu ne vodi prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i drugih prekršaja sa obilježja nasilja. To uvjerenje je preduvjet da bi osoba mogla uopće aplicirati za ovo osjetljivo radno mjesto rada s djecom.

Iako je samo dvadeset dana ranije pravomoćno osuđena na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana zbog krivotvorenja isprave, novo istovrsno djelo je kako stoji u optužnici počinila i kod apliciranja za posao. Dostavila je potrebito rješenje da se protiv nje ne vodi postupak iako je bila svjesna da Općinski sud to rješenje po ovlaštenju predsjednika suda nikad nije izdao niti je rješenje potpisao službenik I.H, te da isto nije bilo pečatirano originalnim pečatom RH.

Tužiteljstvo za nesuđenu odgajateljicu traži osam mjeseci zatvora, a optužnica je neposredna jer nije provedena istraga, pošto je tužiteljstvo zaključilo da se sve već vidi i da je optužnica dokaziva i osnovana iz dostupne dokumentacije.

U priči su nejasne dvije stvari: tko je to lažno rješenje njoj izradio i na koji način te zašto jednostavno nije aplicirala za posao jer je osuđena za kazneno djelo krivotvorenja isprave koje uopće nije bilo u katalogu djela koja priječe njezino zapošljavanje.(Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime