MRCC Rijeka zaprimila je poziv pogibelji voditelja tonuće brodice sa sedam osoba jučer, 11. srpnja u 13.10 sati te je odmah zaprimanju dojave pokrenuta koordinirana spasilačka akcija u suradnji s Lučkom kapetanijom Zadar, čiji službenici su već u 13.35 sati doplovili na dojavljenu poziciju pogibelji sa sjeverne strane otočića Galešnjak, gdje su pronašli neozlijeđene brodolomce, voditelja brodice i šest putnika, svi državljani Republike Češke, koji su u trenutku pronalaska zatečeni na obližnjoj obali, dok je olupina brodice uočena u potpunosti potopljena blizu obale, na dubini od dva metra

Spasilačkom brodicom zadarske Kapetanije preuzeta su djeca i jedan odrasli putnik i prevezeni u mjesto Sv. Petar, dok su ostali brodolomci ostavljeni u neposrednoj blizini pozicije pomorske nesreće, gdje su u dogovoru sa službenicima LK Zadar, vidno u dobrom stanju bez ozljeda, ostali pričekati brodicu specijaliziranu za pružanje komercijalne pomoći posadama i plovilima na moru.

Na mjestu potonuća brodice dužine 5 metara, slovenske zastave nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, a vlasniku potopljene brodice iz nadležnosti Lučke kapetanije Zadar izdan je nalog za izvršenje komercijalnog vađenja i tegalj, odnosno, adekvatno zbrinjavanje olupine. Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće je u tijeku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime