Krajem lipnja smo pisali o nagomilanim brdima smeća u Makarskoj, posebno se osvrnuvši na Osejavu

Naime, na nogostupu preko puta franjevačkog samostana svako toliko se nagomilaju hrpe smeća, a nadležni nisu sigurni tko to radi. Neki naši čitatelji su predlagali da komunalni redari otvore koju vreću, pronađu račun ili nešto drugo po po čemu bi prepoznali počinitelja/e.

Sudeći po činjenici da se smeće i dalje nagomilava na nogostupu, nadležni nisu poduzeli odgovarajuće mjere. Ali su zato naši čitatelji sebi dali truda i dežurali. Nije trebalo puno čekati i sinoć uhvatiše osoblje obližnjeg restorana “Marina” kako tamo odlažu otpad. Nije rečeno da su u prekršaju, ali eto, sad bar znamo neke koji odlažu.

*Poštovani čitatelji, 
sudjelujte u stvaranju portala. Šaljite nam anonimno Vaše fotografije, pohvale, kritike…i rado ćemo ih objaviti. E-mail adresa je: redakcija
@mega-media.hr

3 KOMENTARI

  1. Makarska Rivijera nekada biser jadranskog turizma, a danas…. Vizionari čelnici “Lokalnih Samouprava” dotukli opjevanu Rivijeru gore nego ruska vojska. Od poznatih šljunčanih plaža učiniše blatnu kaljužu, “nadohranjuju” se plaže žalom iz kava, obluci nestadoše pred oštrim škirlama stanca kamena, svaki valić izvuče blato iz “plaže” pa plićak postane boje kao Kopački rit, ekosistem uništen više nema ni pužića a kamoli života, stoljetni borovi uz plažu se pilaju jer uhljebima iz “radnih grupa” treba drvo za ogrjev itd…. od Pomorskog Dobra učinili svoju prčiju, bezakonje i nered do gnjusnih razmjera, nepregledni redovi ležaljki metar od plićaka brane svaki prilaz moru, a šerifovi “koncesionari” nerijetko tuku bezobrazne goste koji se drznu pokušati priči toliko željenim plićaku pomičući njihove ležaljke malo, jeftini čergaški suncobrani pod naletima vjetra lete po “plaži”, raznorazni sladoledari i mazala rasporedili nakaradne štandove posvuda i prodaju kuglicu sladoleda po 3 eura, “ugostitelji” korisnici štekata navečer zatrpaju plažu svojim ležaljkama i stolovima, posvuda dim i “aroma” roštilja hamburgera i pizza, ulice prljave i smrdljive, smeće na svakom koraku, “parking” tamo negdje u prašini 4 eura, raspojasani uhljeb “naplačuje” a parkinške automate otvara i prazni kako hoće, Policije ni za lijeka, “komunalni redari” zvijezde acme HDZ-turizma svoje milo postojanje potvrđuju pazeći na lokalne šerife i njihovu blagodat (kao da je nemaju dovoljno) i turistima “lijepe” globe desno i lijevo (naravno kad su došli ovdje tko ih je zvao), itd moglo bi se do iznemoglosti…. Deseci tisuća “stanova” nagradilo se bez plana i programa, bez dizala, bez garaže, bez parkinga, bez infrastrukture, sve otpadne vode idu direktno u more (a i to im je onaj sistem ostavio) na par stotina metara od obale, optička mreža za internet tek nedavno čuli za to…. i onda se nadobudni pitaju kako to, manje gostiju ove godine… što se događa da na našu bogom danu Rivijeru, opjevana mjesta, čisto more i bijela žala i gostoljubive domačine (s fiskal-kasom u ruci i pogleda mrka) nemamo tih gostiju??? Pa ni cijene nismo uopće digli, evo samo nekih 200% ili možebit malčicu više, sve smo uredili skockali… kako nema tih glupih i bezobraznih turista? Nu pitanje za milijun, rekao bi onaj s fiskal-blagajnom. Eto nije ni ruska soldateska najgora pošast na Svijetu.

  2. U Makarskoj ima 60 % nelegalnih iznajmljivača. Pa ko je ovde lud? Zašto gradonačelnik ne radi svoj posao?
    Nije fer prema onima koji uredno plaćaju svoje obaveze a ni prema gradu Makarska.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime