Mario Paleka zahvaljujući svom prijateljstvu sa zadarskim gradonačelnikom Brankom Dukićem imenovan je 2018.godine direktorom Turističke zajednice grada Zadra

Mario Paleka, da se zaključiti, bio je u tom trenutku podoban, a koliko je sposoban svjedoče brojni propali projekti kao što su koncert playback pjevačice Rite Ore, nemaštoviti adventi koji bilježe enormne minuse (ne one Celzijusove već novčane, op.a.), Sunset Sports Media Festival itd.

U razgovorima sa nekim visokopozicioniranim članovima HDZ-a u Zadru doznajemo da Mariu Paleki već dulje vrijeme zamjeraju netransparentno trošenje proračunskih novaca. Kažu da ih je Mario Paleka košta najmanje dva mandata na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Grada Zadra u svibnju 2021. godine. Jedan mandat, procjenjuju HDZ-ovci, odnio im je i Mercedes kojeg je nakon skandalozne pozajmice od dva milijuna kuna za HNK Zadar, koristio predsjednik tog kluba Damir Knežević. I tako, misle HDZ-ovci, Paleka i Knežević koštaše ih tri mandata, baš ona tri mandata zbog kojih danas nemaju većinu u Gradskom vijeću, pa ih Danijel Radeta, Enio Meštrović, Ante Rubeša i ostatak vladajuće većine, da proste čitateljice i čitatelji, zaje….ju!

Nezadovoljstvo Mariom Palekom kulminiralo je ovih dana zbog skandaloznog financiranja propalog projekta Sunset Sports Media Festivala, posebice nakon što je TZ grada Zadra odlučila i ove godine pokloniti suspektnim poduzetnicima iz Zagreba 100.000,00 €!

Upravo se zato ovih dana provodi telefonska anketa jedne nacionalne agencije za provođenje istraživanja javnog mnijenja u čijem je fokusu rad Maria Paleke. Prvo pitanje koje postavljaju anketari je: “Mislite li da je posljednje dvije godine u Zadru situacija bolja, ista ili lošija?” Onda kreću i ostala pitanja od kojih neke ističemo:
– Jeste li čuli za manifestacije Advent u Zadru, Maškare i maskenbal, Tuna, sushi & vine festival, Sunset Sports Media Festival, Wings for life?
– Smatrate li da bi te projekte trebalo podržati financijski, ne financijski ili uopće ne podržati?
– Možete li poredati, po Vama, tri najbolja događaja od nabrojanih redoslijedom važnosti?, itd.

Dakle, netko je od vrlo poznate nacionalne agencije za istraživanje javnog mnijenja naručio anketu kojom se preispituje rad Maria Paleke, a posredno i Turističkog vijeća te Skupštine Turističke zajednice grada Zadra.

U kuloarima se zadnje vrijeme govori kako Mario Paleka mora otići, a spominje se i njegov nasljednik, navodno Vanja Čvrljak, inače direktor benkovačke Turističke zajednice. On je već pretendirao na mjesto direktora TZ grada Zadra, no presudilo je prijateljstvo Branka Dakića i Maria Paleke…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime