BUJICA Admiral Davor Domazet Lošo: “Podržavam dr. Miroslava Škoru, on će nastaviti tamo gdje je Tuđman stao!”

0

Malo je reći da nas je Kolinda izigrala – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH i član predsjedničinog Vijeća za Domovinsku sigurnost, admiral Davor Domazet i otvoreno rekao tko je njegov favorit u utrci za predsjednika RH: – Kada sam vidio nastupni govor Miroslava Škore, ostao sam ugodno iznenađen. Sam sebi sam rekao Bogu hvala, on će pobijediti!

Lošo je u emisiji otkrio da se s dr. Škorom čuo na dan objave kandidature, u nedjelju 23. lipnja: – Čuli smo se oko 10 sati navečer i rekao sam mu da sa mnom može računati!

“Nekoliko je ključnih poruka Škorinog obračanja naciji koje su mi se svidjele. Prva je savez sa narodom,” kaže admiral i nastavlja: ”Zbog toga će ga najviše napasti, jer su otuđene političke elite nakon 2000-te prekinule savez s narodom. Oni imaju legalitet, ali nemaju legitimitet. Najavom saveza s narodom, Miroslav Škoro vraća nadu da se Hrvatskoj može vratiti suverenitet, koji je od odlaska Tuđmana neprekidno nagrizan. Tuđman je stvorio državu, a Miroslav Škoro joj treba vratiti suverenost.”

DA TUĐMAN NIJE IMAO ONAKVE OVLASTI, NIKADA NE BI IMALI HRVATSKU!

Drugo bitno što je Škoro uočio, da u Hrvatskoj ne funkcioniraju institucije – analizira Lošo  i obrazlaže: – Smiješno je da se ne zna što predsjednik treba raditi. Iz te podvojenosti oko uloge predsjednika i vlade poroizlazi da država uopće ne funkcionira kako treba… U Hrvatskoj su blokirane sve stvaralačke snage, a Miroslav Škoro je ponudio njihovu deblokadu.

“Treće što mi se svidjelo kod Škore – on se obraća Bogu,” iskren je admiral Domazaet: ”Nama Hrvatima želi se uništiti katolički identitet, a općenito Europi – kršćanski.”

Kod mene nije bio dvojbe kome treba dati potporu – kaže Domazet i navodi još jedan za njega važan razlog zašto je podržao dr. Miroslava Škoru: – Domovinski rat je temelj Hrvatske države. I to je Škoro jasno rekao. Nama ne daju živjeti 05. kolovoza, a to je naša pobjeda u ‘Oluji’ i naš temelj.

Lošo ne vidi ništa loše u tome da se Hrvatska vrati ovlastima kakve je predsjednik države imao u vrijeme dr. Franje Tuđmana i na taj period gleda kao na deset najuspješnijih hrvatskih godina: – Da predsjednik Tuđman nije imao ovlasti koje je imao, mi nikada ne bi stvorili ni obranili Hrvatsku državu! De Gaulle je s predsjedničkim sustavom spasio Francusku. Ako već živimo u sustavu koji se zove demokracija, koga ćemo pitati – pitat ćemo narod. I zato se elite boje referenduma koje predlaže Škoro. Zašto se svi ti silni demokrati ne pozovu na Švicarsku, koja ima izravnu referendumsku demokraciju?!

LOŠO KOMENTIRAO ROJSA: ŠKORU NAPADA VUČJI ČOPOR!

Lošo je odgovorio na napade koji su na dr. Miroslava Škoru došli iz Generalskog zbora, preko Rojsa: – Napada ga vučji čopor! Ja više nisam član Generalskog zbora i dragovoljno sam ga napustio, iako sam jedan od njegovih utemeljitelja. Nekoliko njih uzurpiralo je tu udrugu. Pojavila se jedna skupina koja se stavila u funkciju vlasti. Neki od njih imaju materijalne interese i Generalski zbor su pretvorili u polaganje cvijeća i paljenje svijeća… Kada je god trebalo reagirati oko ključnih nacionalnih pitanja, poput recimo, Istanbulske konvencije – njih nema. Ni kada je prihvaćan Marakeški sporazum – njih nema. No, kada treba napasti dr. Škoru – eto njih! I još koriste riječi koje nisu primjerene za jednog generala. Zato ih dobronamjerno molim, nemojte se svrstati u jedan od vučjih čopora!

U Bujici je rečeno kako je smiješno kada jedan general govori da Mesić “podupire” Škoru, a zapravo je istina da je Kolinda za veleposlanicu u SAD otišla upravo na prijedlog i u kvoti Stipe Mesića: – Ona je taj proizvod i nije ona slučajno otišla u Ameriku. Da bi se diskreditiralo Škoru, namjerno su plasirali da ga podržavaju Mesić i Josipović i to spada u doktrinu šoka. To je metoda specijalnog rata. Međutim, narod ne vjeruje tim podvalama i prihvaća Škoru kao onoga koji može nastaviti političku priču Hrvatske države tamo gdje je stao predsjednik Tuđman. Iza nas je 19 izgubljenih godina, a Škoro je ponudio nadu.

Komentirao je i kritike profesora Smerdela: – Ustav se uvijek mijenja, dograđuje, zašto ne?! Pa i taj vrhunski ustavni stručnjak, da predsjednik predlaže suce Ustavnog suda, bio bi član Ustavnog suda, a ne “pipl mast trast as” koja je tamo došla temeljem političkog dogovora dvije velike stranke. Vidimo kakve odluke donose… Zašto predsjednik države ne bi mogao predlagati suce Ustavnog suda?

DOK JE ŠEKS GOVORIO ‘LOCIRATI, IDENTIFICIRATI…’, ŠKORO JE SA SUZAMA U OČIMA PJEVAO O GOTOVINI!

Admiral je uz smijeh odgovorio i Šeksu koji je napao dr. Miroslava Škoru izjavom “uzalud vam trud svirači”: – On ni ne zna da to uopće nije Škorina pjesma, da je to pjesma Prljavog kazališta! Dok je on govorio “locirati, identificirati, uhititi i transferirati”,  Škoro je u to vrijeme, sa suzama u očima pjevao Gotovini ‘Sude mi’. To je razlika između njih.

Velika koalicija u Hrvatskoj je već na djelu – smatra Lošo: – Nema nikakve razlike između politike SDP-a i Plenkovićevog HDZ-a. U današnje vrijeme vladaju nove podjele, na globaliste u koje spadaju i Plenkovićev HDZ i SDP i suvereniste koji su uz narod, protiv elita.

Europska unija je ‘druga zvijer’ iz Ivanova Otkrivenja! Ona želi biti naddržava. A Škoro je protiv federalne i unitarne Europe, zato je i napadnut – nastavio je Lošo analizirati napade na nezavisnog predsjedničkog kandidata.

Admiral Domazet smatra da uopće nije loše kada dr. Škoru neki nazivaju ‘hrvatskim Trumpom’: – Vrijeme će pokazati da je predsjednik SAD-a, gospodin Donald Trump izuzetan predsjednik. I sigurno će ga američka povijest zabilježiti kao jednog od najvećih američkih državnika! On u rauzumijevanju s ruskim predsjednikom Putinom, spašava zapadnu civilizaciju od pogibelji. Ako je Škoro Trump u vidu hrvatskog suverenizma, a je, Bože dragi, neka netko bude ‘hrvatski Trump’, ali bolje je reći da je on hrvatski Miroslav Škoro, čovjek koji može nastaviti tamo gdje je Tuđman stao!

LOŠO NIJE OTIŠAO NA PRIJEM KOD KOLINDE, ALI JE DOŠAO U BUJICU PODRŽATI ŠKORU!

Admiral je dobio pozivnicu za prijem na Pantovčaku povodom Dana državnosti, ali nije otišao kod Kolinde: – Bio sam na moru, na otoku pišem knjigu. Međutim, kada ste me pozvali u emisiju, ja sam bez dileme jutros krenuo i došao!

Lošo smatra nedopustivim da je aktualnoj predsjednici Pantovčak tek rezervni položaj i da sama za sebe kaže kako za nju ima posla u svijetu: – Ona je instituciju predsjednice pretvorila u estradu. To je strašno! Slika se malo sa devama, pa malo sa pesekima, pa onda ova ili ona haljina… To je neko manekenstvo, tu politike nije bilo.

Škoro je jedini predsjednički kandidat s akademskim zvanjem pa mnogima sada čak i to smeta – kaže Lošo i kritički progovara o Kolindi: – Ona je za mentora na doktoratu uzela nekog Slovenca, povezanog sa službama bivše Jugoslavije. I on je njoj mentor za gopolitiku, moš’ mislit tu njezinu geopolitiku!

KADA ŠKORO STAVI LENTU, TO ĆE BITI ZNAK DA NASTAVLJA TAMO GDJE JE TUĐMAN STAO!

Nastavio je o predsjednici: – Ona je jednostavno promašena! Godine 2014. ponudila je nadu, samo da Josipović ode. Upozorio sam je da tu nadu ne smije izigrati. Blago je reći da je izigrala…

Lošo je podsjetio i na važnost predsjedničke lente: – To je lenta suverenosti. Ona dvojica, Mesić i Josipović, nisu je htjela. Ni ona je nije stavila! Ona ju je samo na inauguraciji, spakiranu uzela i pokazala. Nikada se nije slikala s lentom! Kada Škoro stavi lentu, to će biti znak da on nastavlja tamo gdje je Tuđman stao!

Na kraju emisije admiral Domazet Lošo porokomentirao je i odlazak Marije Pejčinović-Burić na mjesto glavne tajnice Vijeća Europe: – Sama činjenica da takva osoba ide na takvu “visoku” dužnost, govori ne toliko o njoj, koliko  nam govori što zapravo jest Europska unija! Ako išta može danas osvijestiti Hrvate u političkom smislu, onda je to njezin odlazak. Bogu hvala, trebala je i prije otići!

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime