Mentalni sklop, Jugoslavena pagana Sokolove mreže, nepoželjni osjećaj novopečenog moralista Dragana Čovića i njegove Sokolove klike svakim danom zaprepaste svojim umijećima

Danas su on i njegovi sljedbenici nosioci virusa korone. Nepotistički komunistički linkovi prenijeli su i  koronu. Dragan se u mladosti loše ponio, u srednjim godinama kleo se Srbima, Titu i komunistima, kao i većina njegovih kolega iz Sokolove mreže. Iza devedesetih komunistički mentalni sklop Sokolovaca naglo mijenja pravac misli, sebi postavljaju pretvorbeni zadatak – zadaću, da se transformiraju u ugledne demokrate, kapitaliste.

Metodologija njihove transformacije ostavila je toliko negativnih tragova, radnji, djela, mozganjima na ne/mogućnosti što brže transformacije iz komunističke apstrakcije u demokratsku liberalizaciju. Transfer iz samoupravnog socijalizma u hrvatski kapitalizam, mnoge Sokolovce doći će karijere, a i života. Dragan i njegova Sokolova družina  zahvaljujući dogovornoj ekonomiji svakim danom javno primaju i blagoslov od pojedinih predstavnika klera koji su se zagubili u biblijskim vrletima. Bludnost transfera komunista vidljiva je mislima da im je sve dopušteno, ali sve ne koristi!? Hrvatima Bosne i Hercegovine Dragan i Sokolovci nude dvije mogućnosti: da nazdrave život u sokolovoj utopiji ili primitivni ovisni život o sokolovoj mreži. Dakle hrvati BiH, mogu birati između Čovićeve nezdravosti, nemoralnosti, s jedne strane i suludosti života u sokolovoj mreži s druge strane.

Slijednicima komunističkog načina misli, života, druga Dragana,  dozvoljeno je misliti i govoriti razumnije, slikovitije, što čini kult njihove plodnosti, njihov fanatizam, bolje reći paganizam. Njima je dozvoljeno da odstupe i od duševnoga zdravlja, šireći koronu,  jer Draganov penitentizam ponovo uspostavlja  autoritet i Dragan završava u manijakalnom mučenju samoga sebe i očajničkoj misiji Mesije, Komuniste – Jugoslavena koji spašava hrvatski narod Bosne i Hercegovine. Tako će Dragan i njegovi sljedbenici – Sokolovci dugo i bijedno umirati, a na pokop im neće doći njihovi sljedbenici. Dobročinitelji Hrvata zaslužuju čast i spomen – slavu, a dobročinitelji  jugoslavenske Sokolove mreže zaslužuju ukor, sankcije, kaznu. Sokolova mreža činila je zlo Hrvatima, čini ga i danas.

Dragana i njegovu pagansku Sokolovu družinu treba smjestiti u Sokolove ruševine Mostara, a na ulazu Sokolovu kosturnice treba staviti natpis od jednoga metra jednostavne riječi: POSVEĆENO SJEĆANJU NA JUGOSLAVENE SOKOLOVE PAGANE.

Hrvatima Bosne i Hercegovine nakon toga ostala bi mogućnost da žive unutar granica rezervata, kao povijesnog prava na svoju zemlju, područje. Sokolova mreža na čelu s Jugoslavenom Čovićem,kako oni tvrde legitimno izabranim predstavnikom Hrvata, koji je ukinuo opoziciju i demokraciju , višestranačje kod Hrvata BiH, a sve uz pomoć Milorada Dodiga i Aleksandra Vučića.  Vratio je Dragan sa svojim paganima Hrvate u povijesna vremena  kada su se borili za svoja prava, svoj grb, 1878. “Pacta convent”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime