Pasija,drugi dio-eskterijer: aleja lipa, prije cvjetanja lipe, grad Mostar, pravac od HNK-a do hotela „Mostar“, u šetnji sami Isus… Neizbježno nailazi na mjesto koje je omiljeno okupljalište: fetišista-svingera-hedonista, lika i djela lidera… Njihovo stožerno mjesto superlativa… Njihov je ON: i istok i zapad i sunce i mjesec i dan i noć i pare i moć i život i smrt, njihovo sve…

Piše: Hrvatin Tomašević

Na Isusovo iznenađenje, vrata tog visokog doma su zabravljena… Iako su inače, širom otvorena za narodne mase… Sada u doba korone na ulaznim vratima nalijepljen je natpis: „Ulaz nije dozvoljen NePripadnicima“… Krsti se Isus, uz zaključak… Kako se unutra vrši tajno testiranje PRIPADNIKA na virus corona… Enterijer: prostor u kojem vrhovno biće ureduje kod redoslijeda testiranja…Moj Bože… Moj Bože… Zašto nas ostavi, grakću stožernici… Čudim se takvoj neobuzdanosti, njihovo nadosiranje, glasnije je od muke naroda!!!.

Epidemije-pandemije, nastaju u onim slučajevima, kad se u ljudskoj zajednici poremeti ravnoteža između snage virusa i obrambenih sposobnosti-organizma pojedinca ili cijele zajednice. Pri tomu, napadajuća snaga virusa, ovisi o što većem broju nositelja istog-zaraženih koji ga socijalnim kontaktom šire. Naime, u našem slučaju pandemije, kako je obrambeni mehanizam hrvatskog naroda-čovjeka narušen, svakodnevnim teškim i iscrpljujućim životom pod lideromanijom, koja je opet potpuno smanjila ili onesposobila jačanje antitijela unutar nacionalne krvne sirutke-bića! Svjedočimo odlučnoj borbi hrvatskog nacionalnog organizma, usprkos, potpunom slomu stožerne politike, protiv virusa, koji je u naciju prodro, putem najbližih odnosa-veza unutar liderove furde!

Hrvatski nacionalni organizam-biće, danas, trpi gutanje svih štetnosti nastale od stožerne tvari, koja se nagomilala u velikom broju u i po svim sastavnicama života! Međutim, u našem slučaju, može se dogoditi da stožerni torbari covida 19 nadvladaju, kao što se dogodilo u Mostaru, i zatim prodru duboko u hrvatski nacionalni organizam. Vjerujem, kako ipak, na tom pohodu  će naići na veliku zapreku-ljudski bedem koji čine, vitezovi borbe protiv pandemije.

Ravnatelj Doma zdravlja Mostar dr. Mario Kordić

U ovom trenutku izdvajaju se dvije osobe, koje su pokazale, kako su otporne na stožerne kliconoše: dr. Mario Kordić i dr. Jozo Ivančević! Obojica su pokazala iznimnu energiju, veliku žestinu, svo svoje znanje ali i znanje onih kojima upravljaju u krizi, upregli su u savladavanje širenja virusa. Oduševljava njihova preciznost i jasnoća u javnim nastupima i obraćanju, kod iznošenja postupanja i protokola ponašanja u ovoj krizi. Takvo ophođenje, sigurnost spram izrečenom, kod građana izaziva povjerenje, kad su u pitanju:liječenje-bolnička skrb-oporavak, ali uvijek s naglaskom na oprez i sigurnost! Na koje pozivaju! Nije to samo ispraznost, koja krasi stožernike!. Baš obrnuto: dr. Jozo Ivančević je specijalist oftalmolog, dakako, i to, iz svih kutova oka, vidi, ama baš sve, pa i stožerne smicalice koje su u doba korone uhvatile maha. Dr. Mario Kordić je specijalist urolog-kirurg, i jednim potezom skalpela, odstranio je sve kliconoše, koje su se spremale da se bijelog brijega ulete u dom zdravlja s kojim rukovodi! Nacijo, sve čestitke za obojicu! U očekivanju sam da im se pridruži neki doktor psihologije, čija bi zadaća bila otkrivanje psihologije zločina protiv naroda-građana- čovjeka. Čvrsto držim, da se stožernici drže one njihove psihoze: kroz nas sve protiče, ništa nas ne dotiče!

Dr. Jozo Ivančević

Hrvatskom nacionalnom organizmu, danas, pored korone, oporavak priječi i otežava, iscrpljujuće stanje uzrokovano propratnim simptomima bolesti liderove politike! Takve, neakademskim rječnikom rečeno, komplikacije uzrokovane simptomima lideromanije nazivamo: potpunim izostankom nacionalne strategije, ne samo zdravstvene politike, koja za posljedicu ima-oslabljenje otpornosti na sve ugroze, koje mogu zaprijetiti hrvatskom narodu koji živi na području BiH! Što treba učiniti da se ovaj narod probudi-trgne? Imaju li Hrvati u svom nacionalnom organizmu protutijela?

Dakako da imaju, dobili su ih još kao bebe, začeta su u trbusima, hrvatskih majki hrabrosti! Heroinama, koje su s ponosom poslale svoje sinove u Domovinski rat! Što želim istaknuti, kad živimo u lošim društvenim i političkim prilikama, kad nacija nema svoje institucije, kad nema dobru i učinkovitu vlast, kad ta vlast misli samo na sebe, kad hrvatskom narodu-čovjeku nisu osigurane socijalni-materijalni uvjeti i mjere, onda sve to doprinosi širenju epidemije! Prema svemu navedenom, u procjeni pandemije, moramo uzeti u obzir više čimbenika od kojih zavisi veći ili manji rizik za sigurnost-postupanje i protokole liječenja i oporavka nacije. Pandemija SARS-tip2, neobično traje dugo i na globalnoj razini žestoko i opasno je napala čovječanstvo. Naime, ako uzmemo u obzir, vitalnost hrvatskog naroda-čovjeka, uz veliko povijesno iskustvo u obrani od raznih ugroza, i usprkos nedovoljnoj pomoći stožernih kliconoša vlasti i virusa, vjerujem kako će Hrvati, izaći kao pobjednici nad pandemijom, tijekom narednih tri mjeseca!

Javno zagovarajte: testiraj-testiraj-testiraj-testiraj…Nitko tko je zahvaćen covidom 19, ili je rizičan, ne smije ostati bez raspiratora!        

 Jebite se stožerne kliconoše…nisam niti ću biti u samoizolaciji…ne gine mi tvor-za!

1 KOMENTAR

  1. Tomaševiću viteže svaka ti rič piva! Samo nastavi slikovito hercegovačkim ovcama pojasniti tko su kliconoše Sokolove mreže.Više vole jugoslovena i ćiriličara nego svoj rod. Sokolov virus isprazni hercegovinu. A Dodigov virus Republiku Srpsku od hrvata.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime