Otok Vir je novo žarište koronavirusa u Dalmaciji! U Zadarskoj županiji iza Zadra kao najvećeg grada, upravo Vir slijedi po broju zaraženih

Upozorio je na to Krunoslav Capak, glavni hrvatski epidemiolog. I onda se na njegove izjave o Viru kao novom žarištu te povezivanjem rasta oboljelih s radom noćnih klubova na tom otoku javi notorni Antonio Vučetić, lokalni šef lokalnog Stožera civilne zaštite koji, poznato je, donosi nezakonite odluke.

U podužem priopćenju, kojeg je besmisleno u cijelosti prenositi, Antonio Vučetić kaže kako na otoku Viru ne posluje ni jedan noćni klub. Istinu govori ovaj lokalni šef lokalnog Stožera. Međutim, svaka istina ima dvije strane. Na Viru posluju mnogi noćni barovi, ne i klubovi (razlika je, očito, samo u nazivu odnosno klasifikaciji, op.a.) koji rade do 2 sata ujutro prema nezakonitoj odluci koju je donio Antonio Vučetić sa svojim suradnicima. Da je odluka loklanog šefa lokalnog stožera nezakonita, potvrdio je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković. Prema tome, dileme nema.

Navečer iz ovog ugostiteljskog objekta sa disko opremom trešti glazba prema nezakonitoj odluci lokalnog Stožera civilne zaštite. Šef tog lokalnog stožera Antonio Vučetić, ujedno desna ruka Kristijana Kapovića, tvrdi da na Viru nema noćnih klubova već da rade barovi, kafići restorani. Dakle, ova fotografija predstavlja fatamorganu. Ovo je obični bar koji radi noću do 2 ujutro gdje gosti ne poštuju razmak i uriniraju po okolnim dvorištima. Nije noćni klub. Tako kaže Antonio Vučetić. Valjda ima netko tko mu vjeruje.

Noćni barovi, pa tako i oni u vlasništvu kontroverznog načelnika na odlasku, Kristijana Kapovića imaju sva obilježja noćnog kluba, ali s manjkom poštivanja minimalnih tehničkih uvjeta te protuepidemioloških mjera. Nedostatak dovoljnog broja sanitarnih čvorova razlog je zbog čega brojni gosti nuždu vrše uz prometnicu i tuđim dvorištima. Oprema za diskoteke na skučenim prostorima uz glasnu glazbu te prekomjeran broj gostiju koji ne poštuju socijalnu distancu, svakako je alarm za hrvatske epidemiologe koji bi u suradnji sa sanitarnim inspektorima pod hitno trebali obići barove (da ne kažemo noćne klubove jer njih, odgovorno tvrdi Antonio Vučetić, nema, op.a.) i sukladno preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite privremeno ih zatvoriti.

E sad, spomenimo još jednog Vučetića, Petra Vučetića. Taj čovjek već tjednima prosvjeduje zbog nezakonitog rada ugostiteljskih objekata na Viru. Kristijan Kapović kao načelnik na odlasku, uporno ga ignorira. Evo, prije nekoliko dana, Kristijan Kapović je sa svojim psom došao do kuće Petra Vučetića dok je ovaj prosvjedovao. Misleći da će mu se Kapović možda konačno obratiti sa nekakvim prijedlogom rješenja, Petar Vučetić, grdno se prevario. Umjesto razgovora, Kristijan Kapović je pustio svog golemog psa da se olakša ispod balkona prosvjednika i nije pokupio izmet. Samo se nonšalantno odšetao.

https://www.facebook.com/vlado.rulic/videos/1701099703385615/

Eto, tako funkcioniraju stvari na otoku Viru, lažnom turističkom rekorderu u Hrvatskoj. Otoku na kojem noćenja “pumpaju” vlasnici desetak tisuća vikendica i njihova rodbina i prijatelji. Otoku koji se hvali turističkim brojkama, a većina objekata nema priključak na vodu. Otoku na kojem vrijede neki drugi zakoni, pa se temeljem nezakonitih odluka lokalnog stožera sada rapidno povećava broj oboljelih od koronavirusa. Otoka na kojem Kristijan Kapović u maniri drumskog razbojnika ili kakvog terorista blokira Virski most ugrožavajući imovinu i živote ljudi. Otoku čiji su žitelji već godinama taoci Kristijana Kapovića i njegovih suradnika koji mahom žive u Zadru, a uživaju beneficije iz općinskog proračuna. Otoku kojem budalaština ne nedostaje…

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime