Švicarske dnevne novine Blick pišu da su se u hrvatskom baru Makarana u Makarskoj covidom-19 zarazili žena iz Aargaua i četvero njenih prijatelja

Dodaje kako su neki građani kantona Zurich također bili pozitivni na koronavirus nakon što su se par dana zabavljali na istome području.

“Zarazili smo se u baru Makarana”

Blick Caro S. (26) uživala je u svom odmoru u Hrvatskoj. Plesala je i zabavljala se u baru Makarana sa šest svojih prijatelja. Grupa je boravila tamo svaki dan od petka do utorka, zajedno sa stotinama drugih turista. Zatim se prošle nedjelje vratila u Švicarsku.

Caro sada nije najbolje, kašlje i izgubila je osjet okusa. U ponedjeljak se testirala na covid-19 i bila je pozitivna.

Odmah je nazvala svoje prijatelje kako bi ih upozorila. No, ubrzo je saznala da se i oni loše osjećaju, piše Blick. Pet od sedam njih bilo je pozitivno na koronavirus nakon što su se vratili iz Hrvatske.

“Zarazili smo se u baru Makarana”, rekla je Caro.

Grupa iz Zuricha koja tvrdi da se zarazila u Makarskoj

Čitateljica Blicka iz Rumlanga, koja je htjela ostati anonimna, bila je do ove nedjelje sa suprugom i troje prijatelja u Makarskoj.

“Išli smo u bar Makarana. Sada je moj muž pozitivan na covid-19”, ispričala je i dodala da se i dvoje njihovih suputnika osjeća loše te da čekaju nalaze testiranja.

“Bar je bio prepun. Nismo imali gotovo nikakvog prostora. Svi su se znojili kao ludi”, rekla je čitateljica.

“Konobari su nosili maske, ali ponekad samo preko usta, a ne preko nosa. Neki su čak imali masku ispod brade. Bili smo tamo oko sat i pol, nakon toga smo otišli”, dodala je.

Makarana – novo europsko žarište?

Blick piše kako bi bar Makarana mogao postati novo europsko žarište jer ovo nisu jedini primjeri gostiju koji su se nakon posjeta baru zarazili koronavirusom. Caro S. je rekla kako su njeni prijatelji iz Hamburga koji su posjetili Makaranu također dobili covid-19.

Država Gornja Austrija izvijestila je u utorak da je nekoliko ljudi koji su nedavno posjetili bar Makaranu sada zaraženo koronavirusom. Prema informacijama medija, navodi Blick, radi se o šest osoba.

Švicarski medij Blick piše kako je kontaktirao bar Makaranu i hrvatske vlasti, ali kako za sada nije dobio odgovore na svoja pitanja. Navodi kako je danas priopćeno da je u Hrvatskoj zabilježen rekordan broj novih slučajeva – njih 180 i dodaje da se samo u Aargau prošlog mjeseca iz inozemstva vratilo preko 5000 putnika; većina njih s Balkana. (INDEX)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime