Mario Paleka zbog skandaloznog bančenja odabranika u New Yorku na račun poreznih obveznika u visini gotovo 70.000,00 € bio je prisiljen dati ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice grada Zadra

Za one naivne koji vjeruju da je to bio moralan čin Maria Paleke, moramo ih razočarati. Da Mario Paleka mora odstupiti s mjesta direktora, naređeno je iz vrha HDZ-a, a dugo se razglabalo i o tome da bi jednako trebao postupiti i njegov šef Branko Dukić, zadarski gradonačelnik. Dukić je, kako vidimo, još jedan skandal preživio, a Paleka je ostao u Turističkoj zajednici kao savjetnik odnosno koordinator upravljanja i rukovođenja projektima.

Ne miri se lako Mario Paleka sa gubitkom direktorskog mjesta, pa u javnosti koristi svaku priliku da svojim poznanicima posebno naglasi kako je on čista obraza i savjesti. Tijekom njegova mandata krenulo se u izmjene Pravilnika o unutarnjem redu odnosno sistematizacije. Rezonirajući da bi ga neodgovorno ponašanje moglo stajati pozicije direktora, Mario Paleka predvidio je izmišljeno radno mjesto nekakvog koordinatora. Nije jasno čime bi to Paleka koordinirao jer se dosad pokazalo da je čovjek pomalo nekoordiniran pogotovo kad je u pitanju trošenje novaca iz blagajne TZ-a.

Ovdje je zanimljiv još jedan detalj. Nakon nezapažene nižerangirane karijere na Boriku, Mario Paleka bio je zamjenik direktora na Mocirama odnosno u gradskoj tvrtki Zadar sport d.o.o. U međuvremenu ga je policija istraživala za krađu kožnih jaketa, a onda je kao novopečeni prijatelj Branka Dukića došao na mjesto direktora Turističke zajednice grada Zadra gdje je nizao skandal sa skandalom. Najviše je koštao Sunset Sports Media Festival u kojeg je Paleka ulupao golemi novac. No, financirao je Paleka i druge privatne projekte od kojih se posebno ističu raznorazna događanja iza kojih stoji Falkensteiner grupacija. Ono što je na neki način porazno, ponižavajuće za “velikog stručnjaka” Maria Paleku, “ponosnog na sve što je napravio za zadarski turizam”, da taj čovjek nema gdje drugdje raditi već se “uguzio” u Turističku zajednicu?! Ako je doista tako sposoban kao što sam u sebe vjeruje i uvjerava one s kojima ispija pića, onda je mogao kao “veliki stručnjak” potražiti posao bilo gdje u realnom sektoru. No, za to ipak treba imati malo veća mu… Na kraju, ovo je jedina Palekina omaška koja je koštala građane manje od nekadašnjih milijun kuna (Advent, Rita Ora, SSMF…).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime