Damir Srzić iz Makarske poslao nam je reagiranje na članak “Makarski kurbarluk” u kojem pojašnjava kako nije imao nikakvu ulogu u prodaji zemljišta na predjelu Donja Luka.

Njegovo pismo objavljujemo u cijelosti: “Ponekad pratim i u potpunosti podržavam vaš portal ” Megamedia” u nastojanjima da iznesete sve “šporko” što se događalo i još uvijek događa u Makarskoj. Istina je da je kriminal svake vrste prisutan u svim sferama društva i drago mi je da se nikoga ne libite prozvati ali ipak morate reći “informatorima” da bolje provjere ono što vam serviraju i što objavljujete. U vašim tekstovima bez obzira na govor začinjen duhovitošću provlače se određene tvrdnje, nema trivijalnosti ali ponekad nedostaje istine. Naime u vašem tekstu “Makarski kurvaluk” dodirnuli ste među ostalima i jako interesantnu temu kupoprodaje zemljišta na potezu kod hotela “Meteor” – predio Donja Luka gdje je “gastarbajter iz Njemačke” kupio zemljište od posrednika “malog Srzića što radi vile po Velikom Brdu”, a sve uz amen suda tj. sutkinje” Alač i njezine daktilografkinje” koje su lažirale presudu pa je “gastarbajter” ostao prevaren za zemlju jer je ista bila vlasništvo -didovina  “Videke” itd.itd.
Nadalje se kroz tekst provlači osim što je “lažno prodao Videkinu zemlju” i insinuacija da je “mali Srzić”  bio suradnjik Udbe te kao takav i nedodirljiv pa je sada “pun para kao brod”.
Dakle,da pojasnimo uloge u igrokazu:
“gastarbajter iz Njemačke” – braća Milijan i Zdenko Zlopaša iz Ljubuškog
 “mali Srzić” – moja malenkost Damir Srzić iz Makarske
“Videka”- Dubravko Videka iz Makarske
“sutkinja Alač” -Suzana Alač bivša sutkinja, a sada odvjetnica iz Makarske
“daktilografkinja” -nije mi poznata koja je tada bila
Sada kada smo upoznali  “glavne glumce” ona bi bilo dobro poradi točnosti i istinitog informiranja javnosti koja prati Vaš portal da znate i pravu istinu, a ne lažne i zlonamjerne navode.
Gastarbajteri, braća Milijan i Zdenko Zlopaša su na ime svoje majke sada pok. Ljubice kupili 1999. ili 2000. godine zemljište na predjelu Donja Luka u Makarskoj.-“Mali Srzić” uopće nije bio ni posrednik niti učestvovao u toj kupoprodaji te ni na koji način nije nikoga oštetio, a kamoli nekome prodao tuđu zemlju. Posrednici u toj kupoprodaji bili su sada pok. Zdenko Gavić i njegov kompanjon Dinko Šamija iz Lovreća ( bio na priv. radu u Sr. Njemačkoj). Tom prigodom dio zemljišta(nešto je bilo fam. Petković iz Makarske, a nešto od nekih naših makarskih iseljenika u Čileu) su prodali osim Zlopašama i obitelji Pivac (Ivici i pok. Milenku Pivac) te  obitelji Dodig(Vesna i Veseljko).
Upravo je problem i bio s tom obitelji iz Čilea jer je kupoprodaja tog zemljišta “navodno” obavljena uz falsificiranu punomoć temeljem koje je i donesena presuda od strane Općinskog suda u Makarskoj.
Tko je i zašto  od domaćih učestvovao u toj raboti nije teško otkriti (bit će interesantnih osoba) jer imate kompletan spis na Općinskom sudu sa presudom,žalbama ,grafološkim vještačenjima, izjavama itd. Spis se čak jednom prilikom i “zagubio” na sudu.
Naime, prema mojim saznanjima i dan danas se još vodi spor oko tog zemljišta, a kojeg je prije više godina pokrenuo Dinko Šamija protiv upisanih vlasnika tražeći povrat zemljišta u prijašnje stanje. Dubravko Videka je u ovom slučaju bio pozvan samo kao svjedok na sudu u tijeku donošenja presude.On nije nikakav vlasnik zemljišta. Ovaj dio( tko je što i kako odradio) ostavljam vašim “informatorima” da provjere sudsku arhivu te izvijeste javnost putem vašeg portala ali ovaj put bez da blate one koji s tim nemaju veze. Pitate se odakle s ovim nemam ništa, a znam prilično o tome.Braća Zlopaše su moji prijatelji i oni su mi se povjerili s ovim problemom kada je nastao.Savjetovao sam im da sjednu na avion i odu u Čile te pronađu ljude i utvrde pravo stanje. Sve gornje navode po sistemu “ako laže koza ne laže rog” možete provjeriti vrlo lako ( živi su Zlopaše, živ je Dinko Šamija, živa je sutkinja Alač, živ je Videka kao i ostali sudionici “navedeni kao interesantne osobe” ) pa ih možete kontaktirati, a usput vas molim da moju malenkost ostavite na miru jer s tim zaista nemam ništa. Usput Vam želim puno uspjeha u radu, ali prethodno provjerite informacije s terena tako da vam se ne događaju slične stvari.”

Damir Srzić

* Ovim putem ispričavamo se gospodinu Damiru Srziću zbog eventualnih neugodnosti koje je mogao imati zbog objavljenog satiričnog članka.

UREDNIŠTVO

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime