Na Županijskom sudu u Zadru danas će biti održano pripremno ročište prije početka Glavne rasprave u slučaju J.R., oca iz Paga, kojega tužiteljstvo tereti za pokušaj teškog ubojstva svojih četvoro djece

– Ocu monstrumu s Paga potvrđena optužnica

Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo u Zadru u svibnju je podignulo optužnicu protiv 54-godišnjega muškarca, koji je potkraj veljače s balkona kuće u Pagu bacio svojih četvoro djece. Optužen je za četiri kaznena djela pokušaja teškoga ubojstva. Za ovako teška kaznena djela moguće su i zatvorske kazne do pedeset godina zatvora.

U spisu je i psihološko-psihijatrijsko vještačenje, koje je pokazalo da je u trenutku počinjenja kaznenih djela bio bitno smanjeno ubrojiv, ali ne i neubrojiv. Optuženik je još jučer u zadarski pritvor doveden iz zagrebačke bolnice za osobe lišene slobode. Nakon današnjeg pripremnoga ročišta trebalo bi biti poznato kada će početi i Glavna rasprava, te hoće li optuženi muškarac biti raspravno sposoban zbog svog zdravstvenoga stanja.

Ovaj slučaj zgrozio je hrvatsku javnost, te je došlo i do smjene bivše ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Zadru, a zbog zaštite interesa djece za očekivati je da će cijelo suđenje biti zatvoreno za javnost. (HRT)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime